Första tanden - och första bullen

Idag har varit en otroligt gnällig och kinkig dag för lilla Frans. Han som alltid brukar vara som ett solsken har mest gnällt och varit avig, och på eftermiddagen när han gnagde lite på mitt finger förstod jag varför... ett vasst litet risgryn tittade fram! Jaha, och sina nya färdigheter på tuggfronten var han inte sen att utnyttja -  när vi var på öppna förskolan på kyrkan idag hittade han en bit av en kanelbulle som kompisen Sigge hade lagt ifrån sig och blev alldeles överlycklig. Jag var borta 30 sekunder för att titta till Ture och när jag kom tillbaka satt han och mumsade för fullt! Han blev inte så glad när jag tog ifrån honom bullen dock... och ännu argare blev han när jag karvade ut den stora klump han lyckats trycka upp i gommen...

I övrigt står han mest här just nu:


När inte mamma tar fram kameran förstås, då måste man ju titta vad det är för rolig grej...



Fest i vardagen

Ikväll är det vin, grillade havsräkor (Gambon) på menyn. Smakar som allra bäst en tisdag i slutet av september...


Vamos a La Rosaleda

Weligton är ett namn att lägga på minnet. Jag tror att Malaga-försvararen kan ligga hyfsat högt upp på listan när vi sammanfattar årets färgglada kort i la Liga.
Våld är ju fel och allt det där, men lite fascineras jag över den totala bristen på respekt för kungligheterna i Barcelona.
– Han spelar teater, han spelar teater, skanderade en bindgalen hemmasupporter bakom ryggen på mig när Messis (tror jag) smalben föll offer för nämnde Weligton i andra halvlek.
Jag vände mig om och fann en pojke på max sju år.
Det är mer temperament på fotbollsläktarna i södra Spanien.

Cafe con leche

Nåt som jag verkligen gillar med Spanien är enkelheten med ett snabbt bar eller cafebesök.Tänkte på att vi sällan gick och fikade kl 20 en måndagskväll då vi bodde i Sverige. Herman och jag gjorde iallafall det idag efter vi handlat Pokemonkort inför ett av helgens tre födelsekalas som Herman ska gå på. Det var schysst...


NU KÖR VI IGEN...

Efter sommardvalan kommer vi försöka börja uppdatera här igen. Vi börjar med med två korta videos från idag. Då filmerna är tagna med mobilen rekommenderar jag att ställa laptopen "på kant" för bästa kvalitet.

Det har varit Romeria i stan idag 
( From Wikipedia, the free encyclopedia: A Romería is a religious pilgrimage. The word "Romería" comes from "romero", meaning those travelling towards Rome. It is a Catholic celebration that consists of a trip or peregrination (in cars, floats, to horse or on foot) that ends at a santuary or hermitage. It is not necessarily always a trip, but in some cases a celebration that lasts all day long.)
 
Kommunen bjussade på paella, så vi var där och försåg oss med lunch. Jag kände mig tvungen att filma en gigantisk paellapanna. Kolla vad festligt!

Åsså har Frans lärt sig klappa händer. Det är förövrigt hans underbara mor som hejar på i bakgrunden. Kolla in det här.

Vi hörs....

RSS 2.0