Torsdagskalas och fredagsmys

Håkan är i Madrid på skolresa och har det bra, så jag och killarna får roa oss själva bäst vi kan. Igår efter skolan var det kalas för en dagiskompis till Ture på en sån här "inomhuslekpark" med bollhav, rutchkanor osv. Väldigt spanskt - med hög ljudvolym, mackor med choklad på, knallrosa jordgubbsdrickyoghurt, chips, en fantastisk tårta och ansiktsmålning. Herman blev en tiger och Ture en fjäril, snygga va?!?
I kväll ska det bli fredagsmys med kurragömma, gömma nyckeln, fruktsallad, popcon och bollibompa på datorn bestämdes det i morse! Ser jag fram emot... men först ska jag ha fyra danslektioner.

         
Ture mariposa             Herman och Liv           Födelsedagsbarnet

7-årsdag!

Så var det då äntligen den efterlängtade 7-årsdagen! Började som sig bör med tårta, paket och sång i sängen i morse. Presenter var bl a en alldeles egen sköldpadda, nya jeans, en pilbåge, pengar från mormor och morfar, en cykel (!) av farmor och farfar (men den kom inte hit med posten, så den står vid vårt sommarhus i Sverige när vi kommer dit till sommaren!). Tack alla för presenter och födelsedagskort som ni skickat!
På eftermiddagen var det kalas i matsalen på skolan. Maskerad, hade Herman bestämt! Så dit kom allt från pirater, prinsessor och Pippi Långstrump till vampyrer och häxor...  Korv med bröd, skattjakt, födelsedagssång på svenska, spanska och engelska, fiskdamm. På det hela taget en lyckad tillställning, och Herman var mycket nöjd. Här kommer några foton på våra underbara ungar:

        
Presentöppning         Sköldpaddan             Herman var Ninja      Ture var Pippi
i sängen                       Simon

Dålig uppdatering...

...har det varit på sistone. Internet har inte fungerat hos oss på hela veckan och vi hade faktiskt gett upp hoppet om att det nånsin skulle göra det, men nu fungerar det faktiskt!
I morgon fyller Herman 7 år, så den här helgen ägnas mest åt det. Lördag åt förberedelser och söndag åt kalas... Jag håller just på att fylla 16 godispåsar så rättvist som möjligt, förbereda tårtor, plocka ihop diverse attiraljer som ska packas med. Kalaset går av stapeln i matsalen på skolan - eftersom vi omöjligt skulle kunna få in 16 ungar i vår pyttelilla lägenhet!
Det var en uppspelt 6-åring som somnade i kväll, och som säkert kommer att vakna klockan sex i morgon bitti... Så det är bäst att jag fortsätter med att fixa klart allt och sen gå och sova!

/ Stina


Istán och Marbella

Hej alla!
Idag har vi åkt västerut på Costa del Sol. Vi körde först till Istán, en bergsby endast 1,5 mil från Marbella. Riktigt häftigt att på så kort avstånd ha en nationalpark och hitta en gammal, klassisk bergsby med vita hus och trånga gränder. Vi har vandrat i olivodlingar och bland citron och avocadoträd, sett blommande mandelträd och vädret har varit sådant att vi sett både Gibraltarklippan och Atlasbergen i norra Marocko på avstånd.
Vi fick en mysig tapaslunch på det lilla stadstorget innan vi åkte till Marbella för tillfredställa barnen med en fet lekpark och glass på ett kafé. Hemma kring 20 för hemmamys med risotto, vin, film och lördagsgodis.
Vi hörs!
La Familia Rodling

Bilder från dagen:
 Lagom mogna oliver
 Blivande olivodlare?

 Vackra vyer halvvägs mellan Istán och Marbella

 Istán

 Avocadoträd

 Tapas på torget (Grabbarna satt inne och åt, de gillar inte solljus...)

 Promenad genom Istán

Sjukling

Jag är hemma med Ture idag som är sjuk, så då har jag tid att blogga lite. Han bara hostar och hostar, den stackaren! Jag tror det är fjärde natten i rad med hosta, så det har varit lite knackigt med sömn (åtminstone för mig!) Just nu ligger han och sover, han har snart sovit i två och en halv timme! Så jag har hunnit planera lite dans, det var välbehövligt för alla grupper drar igång nu.

Nu är det regnvägder här igen, men vi har skaffat en avfuktare så nu möglar inte våra väggar iallafall! Det var några dagar med riktigt fint väder när vi kom tillbaka från Sverige, så man fick för sig att det var vår! Men tji fick vi, nu är det regn igen...

/ Stina

Los reyes magos

Hej på er!
Bloggen har legat död medan vi varit i Sverige och ätit oss feta(re).
Vi är tillbaka i Espana vilket känns skönt på alla sätt och vis. Vi har några dagar kvar på ledigheten och passar på att ta det lugnt. Idag sov hela bunten till kl 10 och kring 13-tiden masade vi oss ut. Solen har lyst på oss idag och vi har varit utomhus hela dan. Vi åkte till en ny park i Torremolinos, grabbarna har cyklat, klättrat, gungat och faktiskt tagit en roddtur i en konstgjord sjö.
Vi åt en sen lunch på en sydamerikansk restaurang som barnen gillar, grillbuffé och pommes.... Herman hade mat-rekord, och åt tills han nästan ramlade av stolen!
I kväll har vi varit ute på stan och tittat på Reyes Magos-tåget, typ som Barnens dagståget var en gång i tiden, med vagnar med utklädda figurer och diverse underhållning. Från alla dessa vagnar slängs det ut enorma mängder godis som alla barn går och samlar ihop, Herman och Ture har varsin stoooor påse - kommer att räcka till nästa jul ungefär! Under natten kommer Los reyes magos (de tre vise männen) med sina gåvor, och lämnar paket till alla barn som har varit snälla... De som inte har varit snälla får kol istället. Vi får väl se vad det blir för våra barn... 

             

Snygg kille!

Kolla in vilken snygging! Nästan så att man inte känner igen honom med kort hår...image52

RSS 2.0