La Herradura

Igår söndag var vi och hälsade på en kollega till Håkan som har ett fantastiskt ställe i La Herradura, några mil öster om Malaga. Vi skulle dit på lunch, men blev kvar hela dagen för det var så otroligt skönt ställe! Hon hade sin dotter med man och fyra barn på besök också, så ungarna bara lekte och badade och badade och lekte hela hela dagen, man såg knappt till dem! Hem tog det nästan tre timmar att köra, till skillnad från dit som tog en dryg timme, för alla Malaga-bor som hade varit på stränder längs kusten var på väg hemåt och det var kö i flera mil innan man kom förbi Malaga!


Gårdsfest med grannarna

I lördags kväll var det gårdsfest här i colonian. Det dukades långbord och alla hade med sig mat och dryck och ställde upp på ett bord till en buffé. Det var jamon serrano, tortilla, ensaladilla rusa, kyckling, skinka, croquetas och en massa annat gott!  Vi bjöd förstås på några av våra svenska delikatesser: små silltapas med en halv färskpotatis med en bit inlagd sill på toppen, polarkaka med gravlax, janssons frestelse och några iskalla svenska nubbar! Det mesta blev uppskattat, men allra mest gravlaxen, den tog slut snabb.! "Fuerte" sa gubbarna om snapsarna, starkt! En gubbe drog fram sin saxofon och drog av ett antal låtar, super! Och precis som i Sverige drog dansen igång mellan borden framåt småtimmarna, skillnaden var  bara att här dansades Sevillanas (där jag kunde chocka grannarna genom att kunna!) och paso doble istället för bugg och foxtrot. Lite senare än en familjefest i Sverige dock, klockan 22 började folk titta ut och ungarna gick och la sig kl 03. Själva kom vi i säng vid 04.30. Och 07.15 vaknade Frans... Jippie!



Maten:


Herman och Carlos spelar Uno:


Miguel drog fram saxofonen:


Paso doble:

Filmkväll? Se denna...

We are living in exceptional times. Scientists tell us that we have 10 years to change the way we live, avert the depletion of natural resources and the catastrophic evolution of the Earth's climate.

The stakes are high for us and our children. Everyone should take part in the effort, and HOME has been conceived to take a message of mobilization out to every human being.

For this purpose, HOME needs to be free. A patron, the PPR Group, made this possible. EuropaCorp, the distributor, also pledged not to make any profit because Home is a non-profit film.

HOME has been made for you : share it! And act for the planet.

Yann Arthus-Bertrand

Filmen hittar du här

Grönsaksfrosseri och byråkrati

Frukt och grönsaker är galet billigt här just nu, så vi försöker boosta så mycket vitaminer vi kan! För i Sverige har vi hört att allt har blivit så dyrt... så där har man väl knappt råd att köpa tomater ens;o) Extra billigt kan vi handla just nu också, för det har öppnat en ny frutería nere på gatan nästan bredvid den gamla, så de kör priskrig! Äpplen för 75 centimos kilot, persikor för 60 centimos, tomater för 45...

Försöker skaffa oss de blå EU-korten så att vi kan få sjukvård i Sverige i sommar om det skulle behövas. Hittills har jag varit på Seguridad Social tre gånger, och minst en gång till kommer att krävas innan vi har alla kort... Och varje gång ska man sitta och köa sisådär en timme eller två... Mycket bortslösad tid! Men i måndags lyckades vi med två besök hos myndigheter före klockan ett på dagen, det måste vara rekord! Först deklaration på skattekontoret i Marbella och sen tillfälligt pass till Frans på Svenska Konsulatet i Malaga - tjoho!


Obehaglig värme

Nej, nu längtar vi till Sverige och fleecetröjan! Nu är det obehagligt varmt här, termometern kanske inte når några hisnande höjder, men det är så fuktigt och kvavt ute så det känns otroligt varmt. På nedervåningen är det okej, till och med en aning svalt, men en trappa upp där sovrummen finns är det olidligt varmt! Snacka om att värmen stiger uppåt! Det är varmt så att man svettas som en tok även om man sover naken och utan täcke. Det brukar vara en blöt fläck under Frans huvud...
Härom dagen var vi en heldag på stranden lite utanför Fuengirola, en strand dit spanjorerna och inte turisterna åker. Alla har med sig i stort sett hela bohag; 3-4 hopfällbara bord, ett gäng stolar, ett tält, 3-4 parasoll, flera kylväskor, grillar, v'äskor och påsar... och hela sin släkt förstås. Om ni ser bilden nedan på alla våra grejor ska ni veta att vi hade minst saker av alla på stranden! Men nån mer stranddag med lilla Frans blir det nog inte, det var alldeles för varmt och sandigt! Han låg på en filt i skuggan under ett parasoll, men det var stekhett ändå. Och sandigt. Han bajsade sand hela dagen efter!


För övrigt är ett flickhandbollslag från Skogås här på träningsläger, bland annat två av våra gamla grannar från den tiden! Det var kul att se dem!!! De har hyrt skolan att sova och äta i, och ska väl sen mest vara ute i solen antar jag.

Bilder från midsommarafton



Håkan med Norrlands Guld och sill-tapas!


Grillförberedelser:


Grillning:


Så här ser grillbåten ut:


Hela klanen:




Kusinerna Amanda och Frans:

Glad midsommar!

Glad midsommar till er allihop! Har hört att vädret i Sverige är vanligt midsommarväder, kallt och halvregnigt alltså. Här skiner solen och det är väl en sådär 30 grader - och för varmt att vara ute mitt på dagen. Men i kväll när den värsta hettan har lagt sig ska vi till stranden och grilla med några vänner. Annars gör vi inget speciellt såhär på midsommarafton, Håkan är och handlar med alla stora barn; Herman, Ture, Amanda och Camilla. Jag och Frans är hemma, han sover och jag tvättar och bäddar och diskar... Återkommer väl i morgon med bilder från kvällen!

Syskonkärlek

Herman har ju hela tiden gillat sin nya lillebror och gärna tagit hand om honom. Ture kom ju lite i kläm när Frans anlände, men han är verkligen SÅ kär i sin lillebror! Det är så härligt att se! Han vill gärna bära, hålla, krama, pussa och busa med honom, och gärna ligger han bredvid honom i babygymet så här!


Sötaste Frans!

Kolla in den här underbara killen! Fin, va?!






Skolavslutning

I tisdags var det skolavslutning. Traditionsenligt hölls avslutningen i Svenska Kyrkan med efterföljande fika för barn och föräldrar. Gymnasieeleverna slutade i fredags, så det var avslutning bara för förskolan och grundskolan. Alla barn var så fina och finast var såklart Herman och Ture i sina nyinköpta skjortor. Och alla barn sjöng så fint, och finast av alla sjöng Ture! Eller iallafall högst av alla... Titta på bilden nedan så ser ni hur högt han sjöng! Och som alltid får man sig en liten tår i ögat när man sjunger "Den blomstertid..." Och fint värre var det, Fuengirolas borgmästarinna Esperanza Ona förärade skolan med ett besök, höll tal och delade ut stipendium till duktiga elever och en blomma till alla avgångselever.

  Esperanza Ona  


Dålig uppdatering...

Vår dator har fungerat hjälpligt ett tag, men har nu helt lagt ner så därför har det blivit bristfälligt bloggande...  Ska försöka ta igen det nu! Just nu har vi kusin Amanda och hennes kompis Camilla på besök.


Det är riktigt varmt här nu, så tjejerna hänger på stranden mest varje dag. Ibland följer vi med:

Amanda och Herman  Camilla och Ture 

Dyr bröstmjölksspya

Idag har Frans fått ännu ett par vaccinationer, en spruta i varje ben samt Rotarix som man tar oralt. Rotarix ska skydda mot rota-virus, och det kan ju vara bra att ha skydd mot så kanske man slipper så många magsjukor. Men.... det var bara det att Frans kräktes lite, som han ju gör lite då och då, kanske 5 minuter efter dosen... så man undrar ju hur mycket som finns kvar i honom och hur mycket som rann ut...?!? Till saken hör att Rotarix är en frivillig vaccination som man får betala själv - 93€ per dos! Känns lite onödigt...

RSS 2.0