Lördag morgon...


Tres amigos


Våra tre fina, fina killar!!!


En snäll och timid liten varelse är han, lilla Frans - än så länge iallafall. Han gör inte mycket annat än äter och sover, och bajsar ibland... Knappt har man hört honom höja rösten heller, förutom häromdagen när vi var till vårdcentralen och de stack honom i hälen - då skrek han riktigt högt!  Annars låter han mest som en liten kattunge eller nåt...

Idag ska vi gå en promenad till skolan och hämta storebröderna, Ture vill så gärna visa upp honom för dagiskompisarna. Jag vill väl inte det så himla gärna, tänker bara på alla förkylningsbaciller som kommer krypande! Men jag får hålla honom HÅRT och HÖGT så att inte alla kladdiga barnfingrar kommer åt honom!

TACK!

TACK allihop för omtanke och fina hälsningar vid Frans födelse!

Äntligen hemma!

Här kommer fler bilder på världens finaste Frans! Allt gick bra, men lite för fort. Strax före kl 19 blev jag undersökt och var öppen 4 cm, blev tillbakaskickad till rummet för att avvakta två timmar. Men vi hann bara tillbaka till rummet så fick vi vända igen -  och han är född 19.08. Helt galet! Vattnet hade inte hunnit gå, så hann föddes med "segerhuva", dvs hel fosterhinna efter bara 30 min värkar och två krystningar. När Håkan hade hunnit in i förlossningsrummet var huvudet redan ute... Men han blev ju ändå världens finaste!

Världens finaste!  Världens minsta fot! Stolt storebror 

Välkommen Frans!


Snart kommer han!

I morgon onsdag 21/1 ska nästa Rodling se dagens ljus! Jag var hos läkaren idag och de tyckte att mitt blodtryck var lite för högt för att det skulle vara bra och ville sätta igång mig så snart som möjligt. Så i morgon bitti kl 09.00 har vi en tid på förlossningen.... Håll tummarna för att allt går bra!

Sköna söndag

Jag passade på att få lite omvårdnad igår, och var på ett arrangemang som SWEA Malaga ordnade; Sköna söndag. Vi höll till hemma hos en av medlemmarna och dit kom flera olika skönhetsterapeuter som man kunde boka in sig hos till en lite billigare peng än vanligt. Så jag passade på att få pedikyr och ansiktsmassage, skönt och välbehövligt! Så nu har jag fina fötter till förlossningen iallafall;o) Dessutom trevligt umgänge med andra Sweor och en god te-buffé med massor av smarriga kakor!

Mormor och morfar kom i lördags kväll, så nu får gärna bäbisen också komma! Jag är jätteberedd, men han verkar ligga bra där han ligger... Han får komma när han vill, utom just i morgon 20/1 då det är Hermans födelsedag! För det är ju roligare om de får ha varsin...

/ Stina

Karuseller och fotboll

Jag valde att kolla Betis-Malaga idag före United-Chelsea. Konstigt val kan tyckas, men min fotbollsbar visade Mallorca-Real Madrid och Malagamatchen. Baren är förresten en riktigt klassisk sunkkrog som heter La Mala Vida...futbol y bocatas. (Det dåliga livet...fotboll och mackor). På menyn finns bara olika hamburgare och mackor döpta efter fotbollspelare. Brilliant!
I övrigt har jag och pojkarna varit på tivoli hela dagen.

Köldknäpp

Det har varit riktigt kallt i hela Spanien, till och med i Andalucien och på Costa del Sol senaste veckan. Det har snöat i stora delar av Spanien, i Madrid blev flygplatsen avstängd pga snöoväder. Och till och med här nere på kusten har det varit temperaturer ner mot noll-strecket. Jag hörde om någon som hade varit tvungen att skrapa rutan på bilen här i vårt kvarter, men jag vet inte om det verkligen är sant... I går morse var det bara 3 grader iallafall -  och med de här oisolerade husen kan ni ju gissa hur varmt och skönt man hade det inomhus! Vi har eldat och eldat och eldat i vår öppna spis! Det skulle tydligen snöa i helgen uppe på Mijas-bergen, men med strålande solsken blir det väl inte mycket snö även om det är kallt...

Filmkväll

Då Ipred-lagen är svensk och inte spansk, har vi kunnat ladda ner film hela dagen utan att känna oss som brottslingar. Stina lägger barnen redan nu, så vi klämmer nog två filmer i sängen.
Valen står mellan...
1. Ben och Gunnar-En liten film om manlig vänskap
Killinggängets underbara parafras på "When Harry met Sally". Bortglömd film i serien "En liten film om.." i skuggan av "Torsk på Tallin"
2. Happiness
Todd Solondz svarta komedi(?) från 1998 om tre medelålders systrar vardagsproblem. Grym film!
3. The usual suspects
Kayser Souze, det räcker så....
4. Clone Wars
Nån slags animerad Star Warshistoria.
5. Pokemon the movie 2008.
Njaaa...

Vi hörs.
/HR

    

Svensk-spansk jul

Det har varit dåligt med uppdateringar under julhelgen och mellandagarna, vi har nog varit för slöa! Vi har haft riktigt lata och lediga dagar, t o m Håkan har varit ledig! De fina dagarna har vi försökt tillbringa utomhus, de regniga dagarna har vi tillbringat inomhus tillsammans med playstationspelet som ungarna fick i julklapp!

Svenskt pepparkakshus Spansk julkrubba Julstjärnorna har vi utomhus...

Julaftonen började med julig frukost, sedan en promenad med fika ute på stan. Sedan hem och laga julmiddag och vänta på tomten. Här blir det ju inte mörkt förrän vid sju-tiden på kvällen, så det blev en lång väntan på tomten! Men till slut kom han iallafall, framåt åttatiden! 

  Julgranen! Äntligen kom han, Tomten!

Nyårsafton firades tillsammans med familjen Svalenström med middag hemma hos oss, sedan ett besök på kyrktorget vid tolvslaget för att äta vindruvor och dricka Cava. En vindruva för varje slag klockan slår - låter enkelt, men är oväntat svårt! Tydligen är kvävningolyckor inte ovanliga i Spanien på nyårsafton... Efter tolvslaget gick vi hem till Svalenströms tillsammans med några andra vänner och fortsatte kvällen där. Barnen lekte och lekte, och ingen ville gå hem. Herman sov kvar, och till slut fick vi med oss Ture hem. Vi kom i säng vid halv fyra på morgonen... Lite sent för en 4-åring kanske?!? Han sov dock ända till tolv idag, så han är ändå på gott humör!

RSS 2.0