Reklamfilmen från Algarve

Nu finns Ebba och Tures händer på mjölkpaketen i Danmark och resultatet av reklamfilmsinspelningen kan se i dansk TV eller ladda ner här.

I övrigt flyger vi till Sverige på tisdag. Vi längtar efter filmjölk och Start med russin.

Aldrig fucka upp

DN bjuder på nedladdning av Jens Lapidus uppföljare till Snabba Cash på deras hemsida
Ljudboken är i tre delar där varje del är nedladdningsbar i en vecka. Del 1 ligger ute nu.
/Mrado

/content/1/c6/79/41/12/somm_fucka153.jpg

Första tanden tappad

Herman har tappat sin första tand och är stolt som en tupp över den nya gluggen! Han har vickat och vickat och vickat i flera dagar innan den äntligen lossnade idag!
För övrigt är det varmt som bara den här, det kändes riktigt svalt och skönt i morse när vi gick ut, då var det "bara" 28 grader ute.... så då kan ni tänka er! Ture går mest omkring naken för han tycker det är för varmt med kläder;o) Men vi får väl passa på att njuta nu, snart ska vi ju upp till Norrland och få sisådär 13 grader....






Sommarlov!

Idag var det skolavslutning på Svenska Skolan! Det började med avslutning i kyrkan i morse, där barnen sjöng fint och nyblivna rektor Rodling talade. Sen gick vi till skolan och fikade tillsammans; barn, föräldrar och lärare. Klockan tolv hade årets studenter utspring på kyrktorget.
Sen fick barnen välja lunch; Mc Donalds. Efter det gick vi hem och vilade under värsta hettan innan vi gick till stranden ett par timmar. En bra dag!

Fina skolavslutningspojkar!               
Fina sommarpojkar!      Du ska inte tro det blir sommar...  Årets studenter!

Konstiga matvanor...

Varför blir man så konstig när man är gravid? Allt luktar konstigt och allt smakar konstigt. Och det är bara vissa saker man kan tänka sig att äta utan att det vänder sig i magen. Just nu nyponsoppa och hårt bröd med leverpastej. Hur lätt är det att få tag på i Spanien??? Man får traska till Svenska Affären och ruinera sig där... jättedyrt! Hoppas inte det här suget håller i sig så många dagar ;o) Förra veckan kunde jag bara äta vårrullar några dagar, och innan det sardiner på burk. Nu står det en massa burkar med sardiner i skåpet, som jag överhuvudtaget inte kan tänka mig att äta!

I morgon är det skolavslutning - äntligen sommarlov! Det behövs, barnen är trötta, Håkan är trött och jag är väl också trött fast det har ju andra orsaker...

Illamående

Jaha, säg den glädje som varar för evigt! Jag tyckte det var så bra att jag mådde så bra, men nu i veckan kom det obligatioriska illamåendet... ja, ja jag kräks inte iallfall, så man får väl vara glad för det.

Inga fler kackerlackor har jag sett till. Bra. Sprayen kanske hjälpte lite?!?

Kackerlacksskräck

Usch, jag hittade en kackerlacka i köket idag! Fattar inte hur man kan bli så rädd för ett sånt litet djur, den är ju i och för sig stor för att vara insekt, men jag menar, jag är ju mycket större! Men ändå blir jag så rädd och bara skriker och blir kallsvettig och tycker att det kryper överallt på mig... Jag sprang det fortaste jag kunde ner till supermercadon nere på hörnet och köpte kackerlackssprej, men när jag kom tillbaka hade naturligtvis det äckliga djuret krypit och gömt sig nånstans med alla sina tusen kackerlackskompisar som säkert bor nånstans i vårt kök.... UÄÄÄÄ! Nu undviker jag att gå in i köket alls. Blir förstås tvungen att plocka fram frukost till barnen i morgon bitti... Håkan har åkt till Sverige idag på ett blixtbesök för att hålla möten med nästa års gäststudenter, så nu måste jag vara ensam med de där krypen också. Sen undrar jag hur farligt det är att andas in kackerlackssprej när man är gravid?!? Det måste ju vara hur starkt som helst, som kan ta död på de där krypen! Tänk om det blir fosterskador???? Höll andan medan jag sprejade, och efter det var jag ute hela dagen fram till klockan nio i kväll. Och nu är alla fönster på vid gavel. Ingen fosterskada väl...?!?

Appropå det, så var jag hos barnmorskan första gången idag. Vad har vi gett oss in på?!?! Hjälp vad de är noggranna i det här landet! I Sverige går man på sin första kontroll i typ vecka 10-12. Här har jag redan fyra nya tider inbokade innan vecka 10! Det är nån kurs man måste gå, det är blodprov som ska tas, det är ultraljud som ska göras och sen ännu ett besök hos barnmorskan... man blir alldeles svettig ju! Jag har inte tid med det, jag har ju två barn som får sommarlov snart och måste vara hemma med sin mamma!

RSS 2.0