GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år, bäste bloggläsare!


GOD JUL

God jul, bäste bloggläsare!


Mer juljidder

Hej!
Söndag kväll och vi sitter i köket och lyssnar på http://www.julradio.se/ och sjunger med i Tänd ett ljus och Vår julskinka har rymt. Det tycker vi är grymt. På tal om julskinka köpte vi en 7-kilos jamon serrano igår. Bakbenet från gris som vandrat på höjderna i Extremadura och levt på ekollon i hela sitt liv för att skinkan ska få den underbara, nötiga smaken. Nu står den framme och man täljer en bit varje gång man passerar. Mmmmm....
 

Jag började gårdagen med att spela golftävling med AHN. Bra arrangemang med  tapas och drycker, men spelat var skit. Bästboll med Lasse Edgert och vi fick bara ihop 28p.  På kvällskröken var grabbarna och jag och köpte julklapp till Stina, men vi avslöjar inte här vad det blev.

Idag har vi efter 2,5 år i Spanien till slut åkt ner till Gibraltar och kollat. Jodå, det fanns både apor, grottor och massa butiker med billiga cigaretter! Lite konstigt med annan valuta och att behöva visa pass för att man åker ut på halvö i Spanien. Tjocka britter och fish&chips finns ju redan längs hela Costa Del Sol.
Roligast var nog aporna tycker jag. Vi stannade till på ett ställe där det var gott om apor. Direkt hade vi 5-6 apor på bilen. Herman hade dock fönstret öppet, så en hane hoppade in i våran bil och snodde en chipspåse. Det var ganska läskigt och Stina och Ture blev verkligen skräckslagna.
  Stina och Ture med Algecirasbukten i bakgrunden  

Vi fotade inte så mycket, men om ni vill se lite mer av Gibraltar kan ni söka på Gibraltar i Google Earth eller på YouTube.
Här har ni Gibraltar Virtual Tour, en lagom pajig turistvideo som redigerats av någon patriot som gillar Nick Cave och militärmusik(!)

Nåväl, snart 22.30 och det är dags för La Ronda, genomgång på TVE2 av helgens LaLiga matcher. Jag har suttit och kollat Villareal-Barca hos en sympatisk finne som har en bar i grannkvarteret. OK match, 1-2, och det finns bara en, Sebastian Eguren.

Rekordbarn

Kolla in den här länken och titta vilka som ligger på topplistan på Rekordbyrån! Bröderna Rodling minsann...

Julkompatibilitet

Så var den här igen, julen, och det känns bara fint. Dags för oss alla att bli lite tjockare och förhoppningsvis lite gladare. Vi har haft julavslutning i skolan och på eftermiddan har vi käkat julbord med personalen. Svensk julmat är god en gång per år och det är den första gången. Nåväl, jag blev mätt och lite glöggfryntligt så här på fredagseftermiddagen. Vi har nyss varit och inhandlat en julgran, så nu är det påklädning av densamma. Lägger även in en bild på Stinas mage.



Hektiskt Luciahelg

Många Luciatåg har det blivit den här helgen! Killarna gick först Luciatåg i fredags morse i Svenska Kyrkan och sedan igen på kvällen på skolans julmarknad. Herman var tomte och trippade lätt på tårna till Tipp Tapp och Ture var pepparkaksgubbe och gick så fint i armkrok! Inget Luciatåg blev det  dock igår lördag på den rätta Lucia-dagen, men däremot ska de till Svenska Kyrkan i kväll söndag och gå det sista för i år!

Igår morse skulle Herman på läkarundersökning för fotbollen. Här kom verkligen alla fördomar om oorganiserade spanjorer till sin rätt! Det var det absolut rörigaste jag har varit med om! Alla pojklag i Fuengirola (och det är många - alla spelar fotboll här!) uppdelade på två tider, 09.30 och 10.30. När vi kom till vår tid 10.30 var det en kö på minst 50 barn med föräldrar. Alla skulle fram till ett minimalt skrivbord där det satt en man och dels delade ut ett formulär som skulle fyllas i ( förutom det 10-sidiga formulär som redan hade skickats hem med barnen och fyllts i hemma). Samma man vid samma skrivbord skulle sen också ta emot de ifyllda formulären och skicka med ett underlag för läkarundersökningen, så det var samma kö för allt. Som tur var kunde jag spela på min långt gångna graviditet och tränga mig lite före, så till slut fick Herman komma in på undersökningen. Där stod typ 30 små killari kalsonger på ett långt led fram till en läkare som vägde och mätte och kollade ryggraden, sen en ny kö till en annan läkare som kollade hålfötterna och sen en tredje kö till en som lyssnade på hjärtat. Sen på med kläderna och ut till mamma som inte fick följa med in! Det var en lättnad när man äntligen fick gå därifrån...

Igår kväll var Herman på disco - stora killen! Det var en tjej i hans klass som fyllde år och hade disco. Men han hade inte dansat med nån tjej iallafall...

Nya rekord

Nu kan ni klicka in på http://svt.se/rekordbyran och gå till rekordarkivet. Där hittar ni under "störst" Herman med ett nytt alster! Och under "minst" hittar ni Ture med sitt.

Julskyltning

Säga vad man vill om julstämning i Spanien när det är 20 grader varmt ute, men julskylta kan de iallafall! Vi var ute på stan en sväng igår kväll, och det är ju fantastiskt vackert  överallt! Alla gator och torg är smyckade med miljontals lampor, och jag läste på nätet att de i år faktiskt har satsat på lågenergilampor iallafall!
Vädret har gjort ett uppsving de senaste dagarna och det har varit riktig sommarvärme, iallafall med svenska mått mätt. Vi satt utomhus och åt middag i går kväll vid tio-tiden, hur ofta kan man göra det i december?!? Och det var nog närmare 20 grader....
Den här helgen är det långhelg, imorgon måndag är det "La inmaculada concepción" - den obefäckade avelsen -  och det är röd dag och alla skolor är stängda. Alltid skönt med en extra ledig dag!
Håkan har lånat "Guitar Hero" på Play Station och sitter hela tiden med en leksaksgitarr i knät och leker rockstjärna och spelar hårdrocksålåtar... Ja, ja det är roligt med leksaker! 

Plaza de Espana, vid kommunhuset Vackra träd på Plaza de Espana Julmarknad vid Kyrktorget, Plaza de la Constitución

Ture dricker läsk Herman äter
  


Vi älskar...

...våran öppna spis! Eldar i den varje kväll, det är helt underbart när det är kallt och rått ute!



Var på undersökning på sjukhuset igår, men fick åka hem igen som tur var! Jag har nästan bara legat i sängen sedan i tisdags och det har gett resultat, blodtrycket har sjunkit. De gjorde även ytterligare ett ultraljud för att kolla flöden genom navelsträng och moderkaka, eftersom han är lite liten, men det var inte fel nånstans. Så han är kanske bara lite liten... runt tre kilo trodde läkaren att han skulle väga vid förlossningen. En liten kille!

Högt blodtryck

Jahapp, då var det höga blodtrycket här då. Precis som när jag väntade Ture, fast det kom lite tidigare den här gången, tyvärr. Hade hoppats få slippa... Var på ultraljud igår, och de tyckte att lilla killen såg lite liten ut. Kan ha med blodtrycket att göra, men de vet inte. Så i morgon torsdag har jag fått en tid på Hospital Costa del Sol i Marbella för vidare undersökningar. Fram till dess tänker jag mest ligga stilla i sängen så att blodtrycket inte stiger ytterligare, för igår låg det på 140/90 och om det stiger till mer än 140/95 finns det risk att de lägger in mig på sjukhuset, och det blir så besvärligt då!

/ Stina

RSS 2.0