Mer juljidder

Hej!
Söndag kväll och vi sitter i köket och lyssnar på http://www.julradio.se/ och sjunger med i Tänd ett ljus och Vår julskinka har rymt. Det tycker vi är grymt. På tal om julskinka köpte vi en 7-kilos jamon serrano igår. Bakbenet från gris som vandrat på höjderna i Extremadura och levt på ekollon i hela sitt liv för att skinkan ska få den underbara, nötiga smaken. Nu står den framme och man täljer en bit varje gång man passerar. Mmmmm....
 

Jag började gårdagen med att spela golftävling med AHN. Bra arrangemang med  tapas och drycker, men spelat var skit. Bästboll med Lasse Edgert och vi fick bara ihop 28p.  På kvällskröken var grabbarna och jag och köpte julklapp till Stina, men vi avslöjar inte här vad det blev.

Idag har vi efter 2,5 år i Spanien till slut åkt ner till Gibraltar och kollat. Jodå, det fanns både apor, grottor och massa butiker med billiga cigaretter! Lite konstigt med annan valuta och att behöva visa pass för att man åker ut på halvö i Spanien. Tjocka britter och fish&chips finns ju redan längs hela Costa Del Sol.
Roligast var nog aporna tycker jag. Vi stannade till på ett ställe där det var gott om apor. Direkt hade vi 5-6 apor på bilen. Herman hade dock fönstret öppet, så en hane hoppade in i våran bil och snodde en chipspåse. Det var ganska läskigt och Stina och Ture blev verkligen skräckslagna.
  Stina och Ture med Algecirasbukten i bakgrunden  

Vi fotade inte så mycket, men om ni vill se lite mer av Gibraltar kan ni söka på Gibraltar i Google Earth eller på YouTube.
Här har ni Gibraltar Virtual Tour, en lagom pajig turistvideo som redigerats av någon patriot som gillar Nick Cave och militärmusik(!)

Nåväl, snart 22.30 och det är dags för La Ronda, genomgång på TVE2 av helgens LaLiga matcher. Jag har suttit och kollat Villareal-Barca hos en sympatisk finne som har en bar i grannkvarteret. OK match, 1-2, och det finns bara en, Sebastian Eguren.

Kommentarer
Postat av: Jenny Sandqvist

Rolig bildtext till bild nr 2 (med aporna). Humor!

2008-12-25 @ 13:30:15
URL: http://www.disasmamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0