Förnämliga råvaror

Detta ska inte bli ngn matblogg, men dagens besök på marknaden och hos den lokale slaktaren genererar följande inlägg.
Färskpotatis, aubergine, avocados, jordgubbar och sparris samt två rejäla entrecote.
Grillen¨åker på idag igen och vi grillar kött och äter patatas arrugadas med denna fantastiska mojo-sås till. Superenkelt och supergott! Jag rekommenderar den som grillsås VARJE gång du ska grilla hädanefter istället för ngn flottig "cremefraiche-gegga".
Gör den i förväg och låt den dra några timmar samt mixa dessutom i en liten eller en halv stor röd paprika.
  


Söt!



Så här glad kan man ju också vara när man har 39 graders feber... men jag brukar inte vara det! Frans är något bättre idag, inte lika snorig och inte riktigt lika hög feber, men fortfarande ganska hängig. Vi var ju till barnläkaren idag, och hon lyssnade på lungor och kollade i hals och öron, men hittade inget. Så det är väl helt enkelt en vanlig förkylning. Vi är faktiskt rätt förkylda hela bunten. Han hade vuxit mycket iallafall sen förra mätningen, hela 63 cm var han, och vägde 6200 gram. Stor kille!

Fint väder har det varit hela veckan, temperaturen börjar krypa upp mot 30-strecket. För varmt att vara i solen, men mycket behagligt i skuggan. I kväll åkte grillen fram, och det blev Caballa (fisk) och grillspett!



Nu har resten av familjen somnat och jag har städat undan i köket, svabbat golvet och plockat ihop tvätten. Nu ska jag bara vaxa benen - ajjj!!! - innan jag också får krypa til kojs...

/ Stina

Febrig Frans

Frans har aldrig riktigt blivit bra från sin förkylning från förra veckan, och nu har den tagit ny fart. Eller om han har fått en ny kanske. Mycket feber har han iallafall, 39,5 som mest idag. Men till och med med så mycket feber så skrattar han och är glad! Fast han sover mest förstås. Och ammar mest hela tiden... I morgon ska vi ändå till barnläkaren på tremånaderskontroll, så hon får väl kolla på honom om han inte är bättre så kanske vi får nån dundermedicin! De är ju bra på det i det här landet - fast jag ger honom det nog inte iallafall... jag kan sträcka mig till alvedon om det verkligen behövs men annars är jag motståndare till medicin till små barn. Om det nu inte verkligen behövs förstås.

Gluggman

Här kommer en bild på Herman som ser rolig ut - sort hål i munnen! Tanden satt bara lite, lite fast, och plockades ut när han ändå var hos tandläkaren igår.



I dag lördag har vi inte gjort mycket, gått en liten promenad ner till stranden bara och testat den nya sittdelen på Frans vagn. I kväll ska vi på Janne Sjögeruds 45-årsfest, blir nog kul. För övrigt är Frans friskare nu, bara lite lite snor kvar i näsan - fast det verkar ha hamnat mycket snor i magen för han bajsar slemmigt bajs hela tiden...

Parque del Sol

Under påskhelgen var vi ett helt gäng som var och lekte i Parque del Sol, som enligt mig är den bästa lekparken i den här stan. Inte så märkvärdig klätterställning kanske, men faktiskt lite natur som man kan leka i! Både djungel, vatten, lera och grodor... Annars är alla lekparker här så tillrättalagda, men kan bara leka på själva lekgrejorna. Men här springer, kryper, balanserar och smyger barnen på ett helt annat sätt, ingen klättrar alls i klätterställningen utan gömmer sig mycket hellre bland buskarna!


Smyger...                        Balanserar...                Bygger båtar....                 Pappa-bordet


Sjukling

Ture var förkyld med hosta och feber under påskhelgen, och nu har turen kommit till Frans som alltså har sin första ordentliga förkylning med feber och fantasktiskt mycket snor, lilla stackaren! Fast han är glad ändå, som tur är! Tyckte att han kändes lite svalare nu i kväll, så förhoppningsvis är han bättre till i morgon. Det bara måste han vara, för idag har han bara ammat och ammat! Och i morgon har jag tre dansklasser att undervisa och då måste han först vara med barnvakt och sedan med pappa, och de har ju lite svårt att amma... 


Puh...

Har tillbringat några timmar av påskaftonen på akuten på Hopsital Costa del Sol i Marbella med Frans. Snubblade på en bok i trappan med honom i famnen... inte bra. Som tur var var vi på väg uppför och inte nerför trappan, så fallet blev inte så stort och jag hann dessutom rädda huvudet från att slå i. Trodde att han kanske kunde ha slagit i ryggen, och ville  för säkerhets skull åka till akuten. Allt var dock som det skulle, så det var ingen fara!

För övrigt så har vi fel på telefonen igen, så det går inte att ringa oss om ni har försökt! Telefonica hade nån snubbe som fixade något åt nån granne häromdagen, men råkade nog koppla bort oss på samma gång. Och sen blev det påskledigt... så inte har de skickat någon för att laga vår lina! Får väl se om det händer nåt på måndag.

/ Stina


El Chorro

Idag, långfredag, har vi varit på utflykt till El Chorro, som är ett bergsområde med en vattenreservoar med alldeles turkosblått vatten och en massa vandrings- och klätterleder, ca 7-8 mil härifrån. Bara bilfärden dit var fantastisk, det här är den allra vackraste årstiden här! Allt är grönt och fint, och det blommar för fullt överallt! Väl framme gick vi efter en vandringsled i skogen, vi kom ju inte så långt, men det var alldeles underbart skönt att vara ute i naturen! Herman och Ture fick springa och kättra och samla pinnar, och Frans fick åka bärsele och byta blöja i fria luften. Man fick lite Sverige-feeling när man gick omkring bland tallar och stenar, det enda som bröt av var att det plötsligt dök upp några kaktusar mitt i skogen! Annars var det som en svensk sommardag, strax under 20 grader, växlande molnighet och ganska blåsigt.

Vackra blomster (och en torr kaktus):
  

Lite annat från dagen:
   
  


Sommar - på gott och ont...

Det goda med sommarvädret är ju att man kan byta ut alla tjocka vinterkläder och plocka fram klänningar, shorts och små fina toppar - eller skulle kunna göra iallafall, om man nu kom i kläderna, vilket jag inte alls gör. En liten söt vårblus som jag hade förra våren fastnade till och med på armarna när jag skulle prova den och jag fick ta hjälp av Håkan för att komma ur den... inte kul! Jag får satsa på mer tältliknande saker i vår...  Nåja, det är ju allafall bra att det är varmt och skönt och man kan sitta på en parkbänk i solen medan barnen leker! Och fler goda saker är att jordgubbarna börjar mogna!

En ond sak är all sand som dras hem från stranden, hela huset är fullt av sand. Golven, sängarna, badkaret... Andra onda saker är alla insekter och småkryp som kommer fram med värmen. Häromdagen när vi kom hem var hela hallen full med flygmyror. Igår morse när jag kom in i köket var det värsta autostradan med myror där. Och i dag när Herman satt på toaletten såg han en kackerlacka i taket. I morgon ska här sprejas!!!

Goda mogna jordgubbar:


Lägger in en färsk bild på Frans också, han är också en god sak!

påsklov

Idag är det påsklovsonsdag och 60% mot normala 100% av familjen vaknar i föräldrarnas säng. Det är inte så att de resterande 40% sover sött i sina sängar utan både Herman och Ture har sovit borta i natt. Ture sover själv för första gången hos Embla och Herman har sovit över hos Ebba och Alva Fritzell. Så vi har en lugn och skön morgon. Vi hade det skönt igår kväll också så Stina, Frans och jag var ute och åt. Finfint libanesiskt käk!
 
Idag ska vi......ja, vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Gå till stranden kanske?

Två roliga länkar innan du surfar vidare!
Vin med datorn och poppa popcorn med strålning från mobilen

Stämmer detta?

IPod-bloggande

Första inlägget från ipoden. Har fått jobberbjudande från Swe idag, men kommer nog att tacka nej. Inga vidare villkor och Sthlm på en lön känns lite tveksamt. Det dyker upp nya chanser och vi sitter verkligen inte i sjön här på Costa del Sol.

Elfsborg vs Real Madrid

I kväll är det Malaga-Real Madrid på ett utsålt La Rosaleda. Jag tror Malaga hjälper Barca mot ligatiteln ikväll, så om någon chansar lite på oddset kan ni prova med 1 eller X. Solen skiner och jag och Herman ska ut och ha lite stranddag och bara "chilla" som ungdomen säger. Stina, Ture och Frans ska på kalas tll Tures kompis. Det kommer bli en finfin dag helt enkelt.
Trots detta hade jag hellre varit i Borås och kollat Elfsborg-Hammarby!

  Två fina killar, Raul & Castro-Tello

Sierra Nevada

En fredag i mars åkte skolan iväg till Sierra Nevada på friluftsdag. En lycklig Herman fick följa med den här gången! Det blev dock mer snöboll än skidåkning, men det var väl just snö som var grejen! Ture däremot fick gå till stranden och grilla korv och mashmallows med förskolan, men det var kul det med.

  

Vårfin terass

Nu är våren här! Solen skiner och man blir glad!!! Kunde önska sig lite högre temperaturer dock... Apelsinträden
blommar och doftar LJUVLIGT! Till och med vårt lilla träd har massvis med blommor! Dessutom blir man ju sugen på att göra fint utomhus och plantera lite, här kommer lite bilder:

Apelsinblommor Miniatyr-olivträd och azalea Påskliljor och jordgubbar 



Utflykt och födelsedag

På Håkans födelsedag gjorde vi en utflykt till Alhama de Granada, ca 2 timmars bilresa bort.  Där finns på ett ställe en naturligt varm källa, där man kan bada i 40-gradigt vatten. Araberna byggde på sin tid ett vackert bad här också, som idag finns inrymt i ett spahotell. Vägen dit är vindlande och säkert otroligt vacker - om man kunde se något... Tyvärr var det den här dagen mulet och regnigt, och när vi kommit tillräckligt högt upp så körde vi inne i molen och såg precis ingenting! Väl på plats var det 8 grader och duggregn och fantastiskt skönt att krypa ner i det varma badet utomhus... för dem som fick göra det! Jag och och Frans stannade på land och fick gå en rask promenad för att inte frysa ihjäl! Vågade inte riskera en mjölkstockning...

Trött     

Dålig uppdatering...

Datorn har varit (och är fortfarande faktiskt) trasig, så det har inte blivit bloggat på länge, länge. Här kommer dock lite färska bilder på bröderna bus:

Syskonkärlek!  Glad kille!  Söt! Full fart!

RSS 2.0