Kalas

Vårt internet är lite svajigt, har inte fungerat på två dagar, därav den sena uppdateringen från kalaset! Tyvärr var inte vädret med oss helt, det blåste halv storm så det bara flög omkring sand på stranden! Och barnen huttrade efter vattenbalong-kastandet. Men i övrigt blev det ett bra kalas! 20 barn som klättrade, kastade vattenbalonger, blåste såpbubblor, åt tårta, drack läsk.... Se bilder nedan!
I helgen är det studentbal. Håkan som blivit uppgraderad till rektor för tillfället måste gå dit och hålla tal osv, men jag stannar hemma. Ska dock fixa frisyr på en av gäststudenterna, så lite balkänsla får jag väl! Ska skjutsa dem till balen också, så att jag får se alla vackra ungdomar!!!

 

Ture 4 år!

Idag tisdag fyller Ture 4 år! I morse fick han tårta på sängen och en massa paket. Han fick fina saker som en cykel, en sparkcykel, ny ryggsäck, böcker - men det allra bästa var iallafall en vattenpistol för 1 euro! Det hade räckt för honom... I morgon eftermiddag är det kalas för dagiskompisarna nere på stranden med såpbubblor, vattenballonger, skattjakt och tårta (med sand i kanske?!?). Återkommer med bilder från det i morgon!

 

Tillökning i familjen Rodling...

Jippie! Positivt graviditetstest! I januari kommer nästa familjemedlem förhoppningsvis att se dagens ljus!!! Vi är jätteglada allihop, och jag mår bara bra! Än så länge iallafall... ;o)

image150


Dansavslutning

Fredag eftermiddag hade jag dansavslutning med mina dansgrupper på skolan. Detta i form av en dansshow i matsalen på skolan för föräldrar och andra intresserade. Titta vilka fina dansare jag har!!!

/ Stina

   
Barndans 5-7 år    Showdans 8-11 år     Jazz 12-13 år        Jazz gymnasiet

Eurovision Song Contest 2

Nej, jag tror mer på en vinst för Sverige! Till och med i Spanien tippas hon som vinnare... kolla här.   Perelli, Perelli....

/ Stina

Eurovision Song Contest

Här har ni vinnaren av årets tävling, 1 timma innan första semifinalen startar...
Perea, perea...

Veckan som gått

Veckorna går så fort, vi hinner inte med att blogga ;o) Den här veckan har vi haft besök av mormor och morfar, mysigt och kul. De har hjälpt till mycket med barnen, fått hämta på skolan, lägga dem de kvällar vi jobbat båda två osv. De lediga kvällarna har vi gått till stranden eller ätit på restaurang. Torsdag kväll var det vårstämma på skolan (som ägs av en föräldraförening, varje förälder har en röst) och det blev en ganska långdragen historia där alla skulle säga sitt. Och så släpptes nyheten att rektorn slutar sin tjänst nästa vecka!
Fredag kväll var vi ute och åt på kvarterskrogen tvärs över gatan och sen kom några vänner upp på ett glas vin eller två... och blev kvar till framåt tre på natten!
Lördagen tillbringades på stranden, innan mormor och morfar skulle åka hem till Sverige igen. Så de kom nog hem lagom röda i skinnet... iallafall morfar! Lördag kväll avskedsfest för Richard och Anna-Carin som flyttar hem till Sverige om ett par veckor.
Söndag var det grillpicknick med barn och föräldrar i Hermans klass i en park i Torremuelle. Härligt för barnen att få vara ute i skogen! De lekte och lekte och byggde fantastiska kreationer, se bilden nedan! Hade en av gäststudenterna hemma på middag på kvällen, köttbullar med potatis och gräddsås - riktig "längtar hem till Sverige"-mat!

   
Tuja jobbar med konstverket....          Ture "Pippi" Rodling   Killarna leker          

En helg!

Hämtade barnen på fritids kl 17 i fredags, stack hem och stuvade makaroner och micrade IKEA-köttbullar, Stina kom hem kl 19, Erika och Anders kom, middag på nya krogen tvärsöver gatan (så nära att barnen var hemma och kollade film med öppen balkongdörr medan vi åt), Erikas mamma barnvakt, vi gick till El Toston, hemma 01.30, somnade.
Sen frukost på lördag, stack till jobbet, lunch med några gamla umeåbekanta till Stina, Erika&Anders åkte hem, Stinas Ma&Pa kommer, lugn kväll hemma.
Bilstäd och tvätt söndag fm, Stinas dansande gy-tjejer uppträdde på Die del Juventud, rättat nationella prov, KR och Barbro bjöd på mat på WOK-buffe.Mer jobb på kvällen. Ska lägga mig nu....

I övrigt denna helg:
+Upptäckte www.google.com/translate. (äntligen kan jag maila och läsa webbsidor på spanska)
+ Mammas nya kille (sr.se) och barnens webradio SR Bubbel
- Skitjobbig nackspärr
- Fortfarande inga deklarationspengar

Dagstur till Malaga

Barnen fick vara lediga från skolan idag för att åka till Malaga tillsammans med Erika & co. Ture och Valdemar, som båda snart ska fylla fyra år, tyckte att tågresan dit var det roligaste, medan vi andra mest gillade maten! Vi åt en fantastisk lunch på en pytteliten restaurang som var specialiserad på fisk och skaldjur. Det blev sallad med bläckfisk, friterade minibläckfiskar, almejas (små vita musslor), grillad bläckfisk, friterade sardiner, grillade räkor och paella. Mycket gott! Och som avslutning bjöd ägaren på varsitt glas Malaga-vin, ett sött desertvin gjort på Moscateldruvor. Vi vandrade sedan i sakta mak genom Malagas äldre stadsdel och kollade på hus och torg och katedraler. På vägen hem stannade vi i La Batería-parken i Torremolinos för en stunds lek!

   
Mmm..mums!        Bläckfisk               Riktiga turister var vi... Mycket hopp i benen!

Sverigebesök

Nu har vi Erika, Anders och Valdemar samt Erikas föräldrar Anita och Manne på besök. Vi har hyrt en liten lägenhet till dem bara ett par hundra meter från vårt hus, jättebra att de kan bo så nära! Dessutom finns det pool på den gården, så barnen är jätteglada att få bada! Vi har ju ingen pool där vi bor...
I kväll ska hela gänget komma hit till oss på tapas-buffé. Får se hur många rätter vi får till... gambas pil-pil, jamón serrano, lomo, chorizo, salchichas, mangego ost, aioli, tortilla, sardiner.... och kanske några fler!

Underbara Tarifa!

Torsdag till lördag har vi varit på tältsemester i Tarifa, på Atlantkusten. Det var riktigt, riktigt mysigt! Jag har varit lite skeptiskt till tältlivet, men det var helt okej! Iallafall ett par nätter... sen vill jag nog hem till civilisationen igen!  En annan familj med barn på skolan var av en slump också där, så barnen hade kompisar att leka med och har haft jättekul!
Det är ett helt annat landskap på atlantkusten än på medelhavskusten, flacka stränder med kritvit sand och turkosblått vatten, böljande kullar täckta med pinjeträd. Underbart vackert! Och en vind som aldrig mojnar ;o) Trodde att tältet skulle lyfta ett par gånger under nätterna! Det är inte utan anledning det är surfarnas paradis...

     
Lunch vid tältet       Ture trivdes!          Vem hinner först?!?    Bergen i bakgrunden är Afrika!
 


RSS 2.0