Kalashelg

En riktig kalashelg, i bokstavlig mening! Ture var på kalas hos dagiskompis Gustav idag lördag och i morgon ska båda barnen på kalas till dagiskompis Liv. I övrigt har dagen bestått av inhandling av presenter och inslagning av  paket, beachvolleyboll samt inköp och ihopmontering (av Stina!) av skohylla till vår avlånga och helt omöblerade hall. Klockan är tio på kvällen och Håkan nattar barnen och jag sitter på balkongen och dricker vin. Man kan ha det sämre...
image4

Internt skrivande?

Min käre hustru påstår att hon inte fattar mina inlägg. Vid lite eftertanke håller jag med henne, det är inte lätt att veta vem Sven Hultin är och förstå hur kul det är att se två killar som åker moppe genom Kramfors.
Hmmm, vad ska jag då skriva??
Jag kanske ska berätta att Herman börjat sin trumkurs idag, att Stina nött ut sitt tredje par flip-flops på två veckor och att Ture låter jätterolig när han säger "salchicha" (korv på spanska)

Que calor!

Que calor hoy! Vilken varm dag det är idag! Det har varit lite svalare någon vecka, men idag måste det vara minst 30 grader. Faktiskt så varmt att vi inte ens orkar gå ut... Så vi sitter här hemma, Stina med datorn i knät, Herman övar att skriva och Ture sover en stund. Vi får väl traska ner till stranden framåt kvällen när Håkan kommit hem och svalka oss lite;o)

Fejsbooked

Fan, det är ju ganska kul med Fejsboken.
Har gjort följande sökningar: Hans Nyhlen, Gunnar Selander, Dan Selander, Sven Hultin, Ace Frehley och Magnus Eriksson. Fick träff på Magnus. Riktigt stilig kille.
Jag undrar dock lite vem han i blå skjorta kan vara? Hans Nyhlen?

The gataway in Kramfors

Detta kunde ha varit jag och Kimmen kring glidande omkring på en moppe i Kramfors 1985.
Tolles grill, busstationen, Domus, Flogsta, Latbergshallen, rubbet...

Skönt att konstatera att vissa saker aldrig förändras!


Rapport Helgen vecka 38

Bob Hund har gjort en låt som heter Helgen vecka 48, men detta inlägg ska inte blandas ihop med den. Det skiljer dessutom 10 veckor...
I fredags kväll var vi ut och åt middag på La Chispa. Stället passar perfekt på fredagarna, god mat och barnen springer runt med kompisar, så att de trötta föräldrarna kan dricka lite vin och koppla av en stund. 
Sedan blev det Lat-lördag med en riktigt sen frukost med nybakade croissanter från danska bagaren tvärs över gatan. Därefter tog vi några timmar på stranden och hyrde faktiskt en trampbåt och låg och guppade på havet.
Lunch hemma på balkongen och sen siesta. På kvällen var vi på inflyttningsfest hos en kollega.
Idag blir det lite jobb, men först ska vi sticka och fixa lite saker samt åka och bada i en pool vi har fått tillgång till. (Vi har nämligen ingen egen där vi bor)

Hälsningar från "The Rodling slackers"
image3

Riviera Coffee Shop

Sitter på fredags-afterwork alldeles själv med min dator hos engelsmannen tvärs över gatan. Det är inte det att jag inte vill gå hem, men det är i stunder som dessa som jag förstår hur bra det är att bo här.
Cruzcampo i glaset och Dylan i Ipoden och ingen vet att jag sitter här. (förutom du då, men jag har gått när du läser detta)
Dylan, förresten. Tack Nicke G för Boots of spanish leather på MM hos Tompa för drygt ett år sen. Den spelades mycket förra året och träffar rakt i själen sen dess.
/Hawkeye


Seguridad Social

Hjälp, nu har jag tillbringat hela förmiddagen på Serguridad Social (motsvarigheten till Försäkringskassan) för att lämna in papper om att ansluta barnen till våra seguridad socialnummer. Har suttit där en hel förmiddag förut, men då saknade jag ett papper. Nu hade jag alla papper - men då saknades naturligtvis en underskrift (av Håkan) på ett ställe så jag fick gå hem igen utan att få det gjort den här gången heller! Så det är bara att traska tillbaka på tisdag igen, när jag har en ledig förmiddag... Underbart med all byråkrati - och på spanska dessutom! Det är så roligt i det här landet, att ingenting går att göra via internet utan man måste infinna sig på plats och stå i kö - LÄNGE.

Gissa var!!

Känner någon igen första bilden under Personal Projects på denna sida?
Först att posta rätt svar vinner en cafe con leche när du kommer på besök.

Kolla även in Erikas sambo Anders Granbergs site här
Ladda ner konstverk i form av ringsignaler till din mobil.   


Facebook

Hallå där. Kan någon förklara för en gammal stöt som mig, varför Facebook är så omtalat?
Jag har skaffat mig en användare, loggat in och kikat runt lite, men har inte lyckas se storheten i detta. Om någon fattat konceptet, kontakta mig och lämna en rapport.

Vidare fick Stina ett jobb för tio minuter sen på telefon. 30 h/vecka hos ett danskt fysioterapi företag i Mijas. Verkar vara ett OK jobb, men inte vidare välavlönat. Stina kommer att rapportera om händelseutvecklingen. (Jag sätter lite press på henne för att hålla bloggen going...)

Nåväl, dagens bild är en sandig ture-rodling-rumpa på nudiststranden(!) i Cabopino.
image3


Uppdateringar!?

En viktig parameter som gör en blogg läsvärd är att den uppdateras. Därför uppdaterar jag nu.
En annan viktig parameter är att den innehåller läsvärda inlägg. Jag ska nog skriva ett sånt någon annan dag...
/Håkan


Listornas lista?

Fredrik Strage listar "Tidernas 100 största rockögonblick på YouTube" på DN Sthlm. Kan bli hur grymt som helst.

Helgutflykt

I lördags var vi uppe i bergen i Alhaurin, ett par mil norrut från kusten, tillsammans med fam Fritzell. Ungarna (och föräldrarna med) fick leka bergsbestigare och bada i kristallklart vatten. Sedan åkte vi upp till familjen Fritzells hus för att äta middag, och kom inte hem förrän söndag eftermiddag!image3

Nytt försök!

Nu kör vi på riktigt.
Förra årets misslyckade försök att blogga är ett minne blott och detta år ska vi uppdatera och visa att vi lever. Vi kör på grannens vidöppna ADSL, så förutsättningarna finns.
Nåväl, tillbaka i vardagen, föräldrna jobbar och barnen går i skola. Herman är stolt som en tupp, han går numera i en 0-1-2:a och tycker det är för lite läxor! Hmmm....

RSS 2.0