Morsdag

Vi vill på detta sätt hylla våra världsbästa mammor på morsdag! Grattis kära ni, vi älskar er!

Mamma Barbro
Mamma Barbro

Mamma Inger:


Kalasbilder

Här kommer lite bilder från Tures 5-årskalas igår! Maskerad skulle det vara, med Star Wars-tema...  Ture var Darth Sidious, Herman Luke Skywalker och Embla prinsessan Leia. Det är mycket Star Wars nu, få se när den här hooken går över...

Idag söndag har vi varit på vattenparken och badat, tyvärr kom inte kameran med dit så det blir inga bilder. Ture somnade i soffan klockan sex, helt slut efter att ha badat och simmat och åkt vattenrutchkanor hela dagen!

Noah, Emily, Embla, Ture, Herman, Moa, Victor Födelsedagsbarnet Tårtan!

Beachparty

I kväll drog vi ihop ett gäng blandade vänner och hade grillparty på stranden, kul och trevligt! Så nu är hela huset fullt av sand och sängen full av skitiga ungar! Klockan tolv på natten när vi gick hem var det fortfarande 21 grader ute - skönt!

I morgon lördag har Ture sitt födelsedagskalas så det kommer sådär en tio barn hit vid ett-tiden, så nu ska jag ställa mig och göra godispåsar till skattjakten!

/ Stina

    

Fy för tjyvar...

Två av grannarna har haft inbrott natten till idag, någon/några har stuckit in något långt föremål och fiskat upp väskor, plånböcker osv som kunde nås genom ett öppet fönster - med galler för! När det är galler för fönstret tror man ju inte att någon kan ta sig in... Vi kom undan med bara förskräckelsen och ska vara mycket mer noga att låsa om oss! Vi sover ofta med öppna fönster, för det är så varmt, men det måste vi nog sluta med... Dessutom har vi en balkongdörr som inte går i lås när man stänger den vilket ju inte känns så bra... Det blir till att dra ner och låsa jalusierna varje natt hädanefter! För två veckor sedan var det en granne som blev av med handväskan som hängde innanför ytterdörren när dörren stod öppen - och vår dörr som i stort sett alltid står öppen eftersom ungarna springer in och ut! Det gäller att ha koll på sina saker helt enkelt.

Större glugg!

Nu kan Herman inte äta äpplen längre - inga framtänder alls! Och alla runt omkring är lösa...


GRATTIS!

Grattis Ture, 5 år idag!!!


Musikal och poolbad

På söndag förmiddag var det premiär på en musikal på Svenska Kyrkan, som jag hade gjort koreografin till. Det är elever från åk 3-5 på Svenska Skolan som var med och det gick jättebra, de var så duktiga!

Sen gick jag, Ture och Frans till en pool med Embla och hennes familj och där tillbringade vi större delen av eftermiddagen, för att lämna Herman lite i fred hemma. (med pappa förstås) Han är mycket bättre nu, men fortfarande matt och trött och inte helt okej i magen.

Idag måndag är Herman fortfarande hemma från skolan, men mycket piggare. I morgon kan han nog gå!




Bättre

Äntligen verkar Herman vara på bättringsvägen! Han är inte febrig längre och går inte på toaletten varje kvart iallafall... Lättnad!!! Och - peppar, peppar! - ingen annan visar några symptom. Ännu iallafall...

Fortfarande sjukt...

Herman är fortfarande väldigt sjuk. Hela dagen igår hade han fortfarande väldigt hög feber, och fick dessuom fruktansvärd diarré och kräktes ett par gånger. Så här sjuk har han aldrig någonsin varit i hela sitt liv! Vänder det inte idag måste vi nog åka in till sjukhuset med honom, han får inte behålla någon vätska alls och blir väl snart helt uttorkad. Försöker pilla i honom vätskeersättning, men det går trögt. Jag hoppas verkligen att inte Frans får det här, då vet jag inte vad jag gör! Förhoppningsvis har han fått i sig nån bakterie utifrån, så att det inte smittar så lätt, han går ju med fingrarna i munnen hela tiden och pillar på sina lösa tänder...

Hjälp, vilken natt!

Gick och lade mig som vanligt alldeles för sent, vid tolv-tiden. Men det brukar tajma rätt bra med när Frans vill äta, så det är nästan ingen idé att lägga sig tidigare för man blir ändå väckt nästan direkt då. Frans åt och somnade om, Ture gick och kissade och kom sen och lade sig i vår säng, typ ovanpå Frans så att han vaknade. Bytte då bröst för att få honom på andra sidan och inte så nära Ture, han åt och somnade om. Och bajsade. Det brukar han aldrig göra på natten, inte ens nu när han har varit dålig i magen. Jaha, upp och hämta tvättservetter och ny blöja, byta blöja - och Frans var heeeelt vaken. Dessutom var han proppmätt och ville inte äta mer, så det gick inte att "lura" honom att somna med amning. Så han låg och snackade för sig själv ett bra tag innan han somnade om. Jag hann bara somna till, sen kom Herman traskande över. Den stackaren fick gå hem från skolan igår för han kände sig dålig,  och fick sen jättemycket feber. Så han låg och sov oroligt mellan oss hela natten, stekhet som en kamin trots alvedon. Frans åt igen vid tretiden, mist en timme tidigare än han brukar. Somnade om och vaknade sen halv sex, återigen minst en timme tidigare än vanligt, ammade en gång till samtidigt som Ture vaknade och gallskrek inne i sitt rum - mardröm. Sen bajsade Frans. Upp och byta blöja, och sen var det morgon för honom.... Jaha, 5½ timme i sängen och typ två, tre med sömn kanske? Men när killarna är 25 och har flyttat hemifrån så kommer man väl att se tillbaka med saknad på den här tiden...

Herman är fortfarande stekhet och orkar inte göra nåt annat än ligga i sängen och sova. Frans bajsar fortfarande löst bajs, men i morse var det faktiskt gult istället för grönt som det har varit i två veckor! En klar förbättring iallafall! Och Ture är också hemma från skolan, han var så trött i morse så det var svårt att få upp honom. Jag har haft honom hemma en dag i veckan den senaste tiden, det känns som om han behöver lite extra "mammatid". Så idag blev det alla barnen hemma samtidigt! Klockan halv tre kommer Håkan hem och byter av mig, då ska jag iväg till skolan och ha dans.

/ Stina


Minisemester i Cádiz

Här kommer det lite Cádiz-bilder iallafall, för dem som inte har Facebook!

I helgen tog vi oss en minisemester i västra Andalucía, i Cádiz-trakten tillsammans med Tures kompis Embla och hennes familj. Vi hade en jättebra helg och hann se en hel massa trots den korta tiden! Lördag  morgon tog vi motorvägen mot Cadiz och tillbringade eftermiddagen inne i stan där vi promenerade runt , lunchade och kollade på gamla lämningar, det sägs att Cádiz är Europas äldsta stad! Sedan bar det av till hotellet som låg på Costa Ballena, lite längre norrut. Där blev det poolbad och middag, innan melodifestival och säng... Söndagen tillbringade vi först på stranden i Rota och sedan en lunch i Puerto de Santa Maria innan vi åkte hemåt på vindlande vägar över berg och dalar och vita byar.


Lunch i Cádiz:



Hela familjen Rodling:



Stor port på katedralen!



Smala gränder:



Ebb på "båtparkeringen":



Poolbad på hotellet:



Stranden i Rota:



Herman och Embla badar:



Nyskördad korkek:


Ture:



Arcos del la Frontera, staden som klättrar på en klippa!

Cadizbilder

Det är så segt att ladda upp bilder på denna blogg och därför får ni titta på Håkan Facebook-konto om ni vill se vad vi gjorde i helgen.
/Håkan

Fredag igen...

Jaha, då var det fredag kväll igen. Veckorna går fort! Fast jag är hemma med Frans på dagarna springer tiden iväg, eller hemma och hemma förresten, känns som om vi har fullspäckat schema! Först och främst är det lämning av barn kl 9 varje morgon och hämtning kl 15, vilket ju hugger av dagarna något... Sen är det på måndagar babysång på kyrkan, tisdagar jobbar jag på kvällen så då måste jag helst planera och förbereda lektionen på dagen och killarna har idrott efter skolan och dessutom är det "öppna förskolan" på Svenska Kyrkan på eftermiddagen, onsdagar har jag barndans på eftermiddagen, torsdagar är riktiga dansdagen med tre danslektioner - då gäller det att mat och sömn funkar för Frans för då är han med barnvakten Martina! - och sen fredagar är det inget speciellt, men brukar ändå fyllas med diverse besök hos barnläkare, vaccinationer och annat skoj. Idag var det faktiskt annat skoj, för jag gick till frisören och klippte mig! Och sen en fika med en kompis som också har en bäbis. Så ni ser, jag sitter inte bara och slöar på dagarna om ni trodde det!

Nu har ungarna somnat och vi håller så smått på att förbereda vår helgutflykt till Cadiz dit vi åker i morgon bitti med Tures kompis Embla och hennes familj. Vi ska bo på hotell med POOL! Det ser killarna fram emot!!

Bifogar lite färska bilder på söta, glada Frans! Han vände sig förresten för första gången från mage till rygg igår, 14 maj. Dock är han inte riktigt frisk än, snoret börjar väl ge sig så smått, men nu bajsar han rinnigt, illgrönt bajs istället. Magvirus, trodde barnläkaren och skrev ut diarremedicin. Hoppas det hjälper..

Sover skönt i vagnen  Kan lyfta huvudet! Med den sköna fina snuttefilten med döskallar på!



Majsan 90 år

Igår fyllde min mormor Maj 90 år. Hon ligger på sjukhem i Kramfors och kommer inte att läsa detta, men vi hyllar Majsan på detta sätt ändå!

Grattis kära Maj på din 90årsdag!

Pussar och kramar från oss!


Måviken, Nordingrå, Sverige

Inger och LG har varit i vårt hus och vårkrattat samt tagit dessa fina bilder....





Några bilder från gårdagen fest...

Asse och Frasse



Värdparet Sharon och Ozzy Osbourne



Herman, Ebba och Tuja




Yoda lyfter på masken och då tittar Ture ut...




Luke Skywalker posar på väg hem kl 03.00....


Nakenfis

Nu är värmen här, och Ture går omkring naken mest hela tiden! Så fort vi kommer hem åker kläderna av. Det är ju bra, det blir mindre tvätt... fast grannarna tycker nog vi är konstiga! Ture har fått en liten uppblåsbar pool, med betoning på liten, och där sitter han för jämnan. Lägger inte in nån bild, vill ju inte bjuda nätpedofilerna på det...

Däremot kommer en liten bild på lill-Frans också, som kan halvsitta hjälpligt i soffan nu! Han är för övrigt fortfarande förkyld, det verkar aldrig gå över. I veckan fick han krupphosta också en natt, så vi fick gå till doktorn och få cortison-droppar som hjälpte supersnabbt. Men snuva och hosta sitter fortfarande i.

I kväll ska vi på maskerad, killarna ska klä ut sig till Joda och Obi-Wan Kenobie från Star Wars. Jag och Håkan ska vara salt och peppar - en med vita kläder med texten SALT på magen och en med svarta och texten PEPPAR... Dåligt, jag vet!

Kan nästan sitta!  

RSS 2.0