CL

Kommer precis hem från La Mala Vida efter att ha sett Real Madrid-Liverpool i Cl. Ägaren är Athleticosupporter och merparten av gästerna ger inte mycket för Real heller. Ett överväldigande och överraskande jubel vid 0-1 målet.
Vi hörs, HR

Första leendet...

...var inte så lätt att fånga på bild! Men nästan iallafall...
En månad blev Frans i lördags, väger 4,3 kg, första leendet har kommit och tyvärr också första förkylningen. Dessutom känns det som att han håller på att få nånting som kanske kan likna rutiner iallafall, han sover på natten (även om han äter ett par gånger), bajsar på morgonen i stället för under natten (så man slipper byta blöja efter varje nattamning), sover ett låååångt pass varje eftermiddag, är vaken en längre stund på kvällen.Annars är intressena fortfarande äta och sova...

Helgen har sett ut som följer: fredag kväll hade vi riktig svensk förortsfredag och åt taco-buffé på en ny svensk restaurang tillsammans med några vänner, det var väl sådär, lite halvsunkigt.... men billigt iallafall. Lördag var vi bjudna på 35-årsfest till Anna Fritzell hela familjen, det var supertrevligt och fantastisk mat! Söndag bjöd på fantastiskt väder, stackars Håkan var på jobbet hela dagen, men jag och killarna och farmor & farfar gick till en lekpark där jättemånga av barnens kompisar råkade vara, så alla barn lekte och lekte och alla föräldrar fick sitta och fika i solen... skönt!

Den här veckan har killarna sportlov, vi hoppas på fortsatt bra väder så att jag överlever veckan!! Farmor & farfar åker i morgon, så sen är jag själv med killarna resten av veckan... då är det skönt om det är fint väder så att vi kan vara ute och kanske träffa lite kompisar. Idag ska jag och Håkan åka till konsulatet i Málaga och registrera Frans, så att han kommer med i folkbokföringen i Sverige och får ett personnummer.

Första leendet!

Proppmätt!

Farmor och farfar är på besök. Idag har vi inte gjort mycket mer än ätit söndagslunch på en venta utanför stan. Grymma ribs och biffar från kolgrillen.

Vår!!!

Äntligen skiner solen igen efter flera månader av kallt, regnigt och grinigt väder! Hela veckan har solen skinit från en himmel som är så blå att det nästan gör ont att titta på den. Temperaturen är det väl inte så mycket bevänt med, ca 18 grader i skuggan, men i solen blir det riktigt varmt. Så varmt och skönt att farmor och farfar numera ser ut som två överkokta kräftor...;o) Nej, nu ska jag nog sätta mig ute på pation och njuta av solen tills Frans vaknar!


Dagens outfit

Jag som tyckte att vi hade lite dåligt med babykläder kvar efter de stora killarna, tänkte att stackars Frans har ju knappt några kläder. Men NU har han! Oj, vad mycket kläder han har fått i present! Han kan nog ha en ny outfit varje dag... och kanske en karriär som baby-modebloggare...?!?
Farmor och farfar kom hit i måndags kväll, på bilden ligger Frans i farmors knä.


Dagens outfit: stickad dress med renar i norsk lusekofte-stil (men dock inköpt på
Zara i Spanien) Un regalo de tía Raquel. Muchas gracias! Un besito!







Jaaaa, han har sovit!

Åhh, så skönt, han har sovit i natt!!! Ätit också förstås, men sovit däremellan. Vilken lättnad! Jag är som en ny människa idag. Det är bra, för jag behöver båda vika tvätt, tvätta ny tvätt, diska, städa lite lätt och handla. Sen får jag hem två trötta killar i eftermiddag, de har friluftsdag med orientering i Coín idag så de lär vara ganska slut när de kommer hem. Och senare i eftermiddag kommer farmor och farfar.

Vakna nätter...

Måndag morgon kl 06.15
Frans har fått för sig att det är på dagen man ska sova, och inte på natten. Igår sov han från 12.30 till framåt sextiden, jättemånga timmar som jag skulle vara djupt tacksam för om de inföll på natten!!! Men nu gjorde de inte det... så därför har natten varit minst sagt rörig. Vi har nog inte sovit många minuter sedan klockan ett i natt. När klockan blev sex på morgonen så gav jag upp, så nu sitter vi här i köket istället. Frans ligger på bordet och jag sitter och bloggar och äter frukost samtidigt. Tur att jag har en sån snäll Ture iallfall, han kom över till vår säng strax före sex i morse, och frågade: "Mamma, är det jobbigt att ha en bäbis?" JAA svarade jag. "Om du kommer och kramar mig så kanske det känns bättre..." Och det gjorde det ju. Fast Frans somnade ju inte för det. Tips, någon? Slå honom med en träklubba i huvet på kvällen, kanske...?

Tillbaka till verkligheten...

Jaha, då var tre veckors lyxliv med full service över... mina föräldrar åkte hem till Umeå igår. Och nu får man själv ta itu med att diska, hänga tvätt, handla och gå med barnen till skolan igen... Tidigare har det räckt med att stoppa in en tvätt i maskinen - och nästa gång man kollar så har den redan varit hängd! Eller skriva "köttfärs" eller "flingor" på handlingslistan, och så finns det plötsligt i kylskåpet... Oändligt tack till er att ni har underlättat vårt liv i flera veckor när Frans var helt ny! Nåja, om två dagar kommer Håkans föräldrar hit, och fram till dess kanske vi ska klara oss!

/ Stina

hej!!!

hej!!!
alla som är på vår blogg.det är herman som skriver.jag lägger in en bild när jag äter en maka. hejdå ock tack för mej.

RSS 2.0