Tidig morgon...

Klockan är bara sju på söndag morgon och jag och Ture är redan uppe. Han är så förkyld så han kan inte sova, har varit vaken minst tio gånger i natt. Halv sju så var han så vaken och magen kurrade så mycket att vi var tvugna att smyga oss upp och koka havregrynsgröt. Så vi har suttit här och ätit gröt och tänt första adventsljuset och haft morgonmys, och nu sitter Ture och klipper och klistrar och jag dricker en kopp te och bloggar. Kan väl bli lite tröttsamt senare idag misstänker jag...

Herman blev så taggad av bakningen häromdagen, så han satte igång med lussekattsbak igår igen. Han har bakat en jätte- jättestor lussekatt och skickat in följande bild till Rekordbyrån, barnprogram på svt. Kanske blir han bagare när han blir stor?!? Om ett par dagar kan ni gå in på följande länk och kolla hans rekord!
Världens största lussekatt???

I fredags hade svenska kyrkan julbasar och mina danstjejer, från små till stora, uppträdde med några danser:
Vinterdans med iskristaller och virvlande snöflingor Feliz Navidad Jag såg mamma kyssa tomten Jinglebell Rock

För övrigt hade Herman sin första fotbollsmatch i fredags, de vann med 7-5 och var såklart jätteglada! Dessutom krockade Håkan med vespan i fredags. Som tur var gick det bra, och han fick bara lite skrapsår på ena handen, slog upp ena armbågen och slog i axeln. Vespan fick nån liten spricka där fram, men går att köra iallafall. Jag är mest tacksam att han inte hade nåt av barnen där bak, eller mig med jättemagen...  

/ Stina

Lussekattsbak

Idag har det varit riktigt regnigt och grått, så vi passade på att baka lussekatter efter skolan. Killarna deltog med liv och lust, och det blev jättefina lussekatter! I mycket varierande former...  Det känns som om julen är i full gång här, i morgon ska skolan julpyntas inför 1:a advent, på fredag är det julbasar i Svenska Kyrkan, på söndag ska vi ha julpysseldag här hemma hos oss.

I morgon bitti ska jag ta nya blodprov på vårdcentralen, usch! Det är inte kul alls, man får inte äta nån frukost och sen måste man dricka 2 dl sockerlösning och sitta och vänta en timme på att få ta det där blodprovet. På tisdag ska jag på nästa ultraljud, spännande! Bara 8 veckor kvar nu...
 
Här kommer lite bilder från eftermiddagens bak:

Ture i full gång! Herman i full koncentration Snart klart... Färdigt!

Julpyntat

Idag har Stina och pojkarna plockat fram en låda med julpynt och hängt upp lite tomtar, stjärnor och annat smått och gott.
Mitt bidag till julstämningen är att jag käkat lite pepparkakor och lyssnat på julsånger. The man in the Santa suit och Please come back home, årets jullåtar så här långt...
Helgen har varit mycket bra, nästan helt ledig och jag lämnade datorn på jobbet i fredags. Igår var vi bara ute och promeneerade helt planlöst och hamnade i en lekpark som vanligt. Siesta på eftermiddan och sedan var grabbarna bjuden på kalas uppe hos Ebba Fritzell på kvällen. Stina och jag lämnande av och kunde gå och äta Thaimiddag.

Stina och Herman spenderat söndagens förmiddag med gudstjänst och kyrkoråd, fundamentalister som de är ;-)
Ture och jag tog en tur med vespan och har varit i castillot och suttit på stranden. Jag tog en liten film på Ture med mobilen. 
Vi hörs,
HR

Soligt veckoslut

Barnen har haft ledigt från skolan torsdag och fredag pga studiedagar, lärarna (inklusive Håkan) har varit i Lisabon på konferens. Som tur är har vädret varit riktigt, riktigt fint så vi har kunnat vara ute mycket - och till och med blivit lite solbrända igen!  I torsdags åkte vi till Parque La Bataría i Torremolinos tillsammans med några andra barn från skolan och hade en riktigt bra dag med mycket lek! Fredagen var mormor och morfars sista dag här innan de skulle åka tillbaka till Sverige igen, så då gick vi ner till stranden och promenerade längs strandpromenaden, åt paella till lunch på en strandrestaurang och träffade också på några kompisar till barnen som de kunde leka med en stund. Lördagen ägnades till största delen till att gå på marknaden - på lördagar är det stor loppmarknad på Feriaplatsen och man kan göra riktiga fynd om man har lite tur och mycket ork. Barnen hade fått 5 euro var av mormor och morfar och ville köpa pokemon-leksaker för dem, så vi travade runt där bland allt skrot länge och väl, och några små saker hittade de iallafall. Sedan gick vi till stranden och lekte en stund med William S och hans mamma, som sedan följde med hem till oss och åt middag och såg film.
Här kommer några bilder från torsdagens lek i Parque La Batería:
Hur många kan man rymmas på en gunga?!? Ture klättrar Herman och Willam Árbol de chupetes - nappträd

Mysig lördag i Malaga

Idag åkte vi in till Malaga med mormor och morfar som är här på besök. Började med churros och kaffe på ett klassiskt churros-ställe. Sedan strosade vi Calle Larios fram i sakta mak och barnen kollade in alla roliga typer som står utklädda där - en sjöjungfru, en häxa, en trollkarl, en drake... - samt en barnteater. Världens bästa lördagsnöje! En tur till den fantastiska katedralen blev det också. Sen stannade vi vid Plaza Mayor på hemvägen och åt mat.

Lyckades äntligen köpa en barnvagn igår. Snacka om flax! Vi går ut på gatan för att gå till bilen och åka till Corte Inglés för att köpa vagn - och går förbi en gård där det står en man och fotograferar en barnvagn. Så vi stannar och frågar om han tänker sälja vagnen, och det skulle han ju. Och det råkar vara precis en sån vagn som vi vill ha, en svart Bugaboo med både liggdel, sittdel och bilstol. För 350 euro istället för 1000.... Ibland har man turen på sin sida:o)

På promenad i Malaga  Churros con chocolate  Ungarna kollar på barnteater på Calle Larios

Tack Svensk Bilprovning!

Nu är bilen besiktad och klar för två år framåt, skönt! Svensk Bilprovning kommer ner till två olika ställen i Spanien under ett par veckor och besiktar alla obesiktade svenska bilar som kör omkring här... Jättebra service tycker jag! Förvisso fick jag köra till Algeciras, 25 mil t o r, men betydligt kortare än att måsta köra den till Sverige för besiktning iallafall!

Idag torsdag har jag mina dansgrupper - börjar bli lite tungt att röra sig...  är i vecka 29 nu och är ju smidig som en valross! Tur att jag har duktiga elever:o) I kväll kommer mormor och morfar ner hit allafall, de fick tag i nya biljetter som tur var!

Halloweenfest

Fredag kväll hade vi läskig Halloweenfest för Hermans klasskompisar. Hela huset var klätt med spindelväv, fladdermöss och andra läskiga saker...
Pumpalyktan En fladdermusvägg... Spindelnät satt överallt...
Och det vimlade av läskiga typer! Häxor, skelett, vampyrer....
 Herman var jätteläskig... Här berättar vi spökhistorier...
Läskig meny var det också, häxhår (grön spagetti), avhuggna blodiga fingrar (korv), fladdermusbajs (köttbullar) och till efterrätt giftkaka med blodsås (grönfärgad sockerkaka med jordgubbssylt). Dessutom blandades det till en riktig häxbål, som innehöll drakblod, vampyrblod, fladdermuskiss, vårtor från en häxas näsa, giftiga spindlar och andra otäcka saker! Den som inte drack av den skulle försvinna från jordens yta innan natten var över... som tur var drack alla!
Här blandas det häxbål med röda maskar i... Häxhår, blodiga fingrar och fladdermusbajs Ture äter giftkaka med blodsås...

RSS 2.0