Dålig uppdatering...

..senaste tiden. Ber om ursäkt för detta. Tiden vid datorn går mest åt till Facebook(Stina) och YouTube(Håkan), det är ungefär på samma nivå som att slözappa på TVn.
Långhelg på gång! Skolan är stängd to-fre och det är skönt. Hösten är här och dagarna på stranden är nog förbi nu. Vi ska dock på Halloween-kalas på stranden vid grillbåtarna i morgon kväll, men jag menar att årets sista dopp är nog redan gjort.
Stina och barnen har varit hemma idag, då Herman kräktes lite blod i morse. Inget allvarligt dock, då det berodde på näsblod dagen innan och han hade svalt en del (Inte kräk, utan blod...)
Kvällen har bestått av familjemys med indisk takeaway och Djungel-George 2. Kan det bli bättre??
Hasta a la proxima!
/HR

Friluftsdag med regn...

Tänk att det inte går att genomföra en friluftsdag utan att det ska regna! Ens här i Spanien!! Okej, i Sverige är man beredd på att det, enligt lagen om allts jävlighet, alltid regnar om man ska orientera en hel dag i skogen. Men här förväntar man sig inte riktigt det.... Men naturligtvis var det hällregn och 15 grader igår när hela skolans 230 elever skulle orientera i skogen i Coín! Dagen innan var det sol och 25 grader, idag likaså... 

Är hemma med Ture idag, som har feber och hosta. Kanske sviter från gårdagen...? Fast själv tycker han inte att han är så värst sjuk, "nu är jag pigg som en stock" sa han när han vaknat efter att ha sovit mitt på dagen! Fast det pigga håller sig bara typ en kvart... ;o)

/ Stina

image33

I en sal på lasarettet...

This is from a documentary shown on Channel 4 in the UK called 'Young@Heart'; the name of the New England octogenarian chorus line. The performer here is Fred Knittle, who suffers from congestive heart failure. This song was intended to be a duet between Fred and another chorus member, Bob Salvini. Sadly, Bob died of a heart attack and it was left to Fred to carry the song on his own. If I'm correct, the people you see crying at 01:13 are Bob's family. The lady you occasionally see mouthing the lyrics in the audience is Fred's wife.

Måndag kväll

Helgen 16-18 nov är barnens mormor&morfar på besök, så Stina och jag åker en helg till Madrid. Därför sitter jag och letar flyg och hotell just nu.
Vi ska dessutom gå och kolla Spanien-Sverige på Estadio Bernabeu på lördag kväll.
Nåväl, ska göra klart bokningar och rätta några elevarbeten innan vi släcker lampan för i kväll.
Ha ne bra, som man säger i K-fors.
/HR

Mer popmusik H-N

Jag fortsätter...

Hellström, Håkan. Andra klippet från Skansen. Hellström&Mats Paulson. JAG VILLE SJUNGA OM KATARINA...

Imperiet. Those were the days.

Judas Priest. En rätt bra låt egentligen, men det är lite svårt att ta detta på allvar när man ser videon från 1980.

Kraftwerk. Jämför Judas Priest-videon och detta klipp från samma år och avgör om det var coolare att vara synthare eller hårdrockare!

Lundell, Ulf. "Det mycket märkliga året -85"

Morrissey. Det räcker så...

New Order. True faith, en av tidernas rockvideos, här live från Reading 1998.


Vardagslyx

Åh, vad lyxigt det är att kunna slinka in på ett heladería på vägen hem från dagis och sätta sig vid ett bord i skuggan och mamma får dricka kaffe och barnen får varsin glass...

Vincent Cup 2007

Jaha, då var den 15e upplagan av Vincent Cup avslutad.  För alla oinvigda är detta en årlig golftävling mellan två lag bestående av en samling äldre pojkar som tycker om att umgås, äta, dricka och spela lite golf. Årets tävling gick av stapeln på Costa del Sol torsdag till lördag förra veckan och de golfbanor som spelades var Parador, Calanova och Santana. Lag Ernesto stod som vinnare efter en välslagen putt av Ola Mellberg på 18e green på Santana.  De flesta av deltagarna slickar fortfarande såren efter helgens alla strapatser, både på och kanske allra mest utanför, golfbanan.

Jag  tackar ödmjukast för att jag har förmånen att vara en del av detta spektakel, jag  älskar Er alla! 


Filmsnuttar:

AfterGolf med alla deltagare


Spansk allsång med Los Suecos locos



Stina dansar sevillanas en sen natt


Feriafest på skolan

På tisdagen var det feriafest på svenska skolan och alla barn var SÅ fina! (se bilder nedan!) Dessutom var det "dia del nino" med halva priset på alla karuseller på nöjesfältet på feriaplatsen så det blev ju givetvis en sväng där på kvällen för att äta karamell och åka karusell... Barnen var mycket nöjda och åkte MÅNGA karuseller och åt äckligt knallrosa sockervadd!



E, F, G på nördlistan

Tres mas!
Tre svenska dessutom. Mycket nöje!

Eldkvarn/Ebba Grön Thåström gästar Eldkvarn och bränner av Flyktsoda

Florence Valentin Enda klippet från Allsång på Skansen på denna lista (so far...)

Gonzalez, Jose Cover på Joy Divisions Love will tear us apart


Håkans YouTube-listaA-D

Jag gör en egen lista på fina YouTube-klipp från A-Ö.
 Nödvändigt?? Nja...

Adams, Ryan. Just det, Ryan, inte Bryan. Klipp från Letterman med låten New York, New York.

Buzzcocks, The. Riktigt fin popdänga med några riktigt fina pojkar.

Clash, The . Londons burning i Victoria Park april 1978. 80000 i publiken. Jävlar anamma....

Dylan, Bob  Anno 1966. Denna sång har valts till tidernas bästa låt i typ RollingStone eller Mojo.

To be continued...

Badkrydda...

Medan Håkan spelade golf var jag och barnen på stranden. Varmt och skönt i luften, men lite kallt i vattnet, tyckte jag, och badade alltså inte så villigt. Då säger Ture: Mamma, du är en riktig badkrydda...

/Stina

image13

Golfpremiär

Idag har jag (Håkan) spelat min första golfrunda sen sommaren 2006. Spelade Los Lagos på Mijas Golf med Niclas Ström. 11 p nio första, men lyckades skrapa ihop 18p sista nio. Känns OK.
Anledningen till detta är att på torsdag kommer 10 glada typer från Sthlm (Joacim Ö, Björn T, Janne W, Johan T, Niklas L, Marre N, Anders B, Classe H, Ola M och Stephan Å) för tre dagars golf. Vi spelar Parador på torsdag, tidig starttid fredag på Calanova och avslutar på lördag på Santana.
Självklart kommer det även att bjudas på barbesök och dans, dans, dans,....
Rapportering från detta kommer efter helgen.

Söndagkväll på balkongen

Söndagkväll, men det är lokal helgdag i morgon, så vi kanske nattugglar lite, jag och min fru.
Prinsarna har redan somnat , så vi har ställt upp strandstolarna och ska glo lite på svensk TV på nätet ute på balkongen.
 

Ferian är inledd

På ferians första dag klär spanjorerna upp sig och går på Misa Flamenca i kyrkan på kyrktorget och efteråt dansas det Sevillanas på gator och torg. Man tar med sig sina hästar in till stan och åker eller rider runt på samma sätt som man åker raggarbil Kramfors.Man känner sig något svensk när man kommer gående på stan helt vanligt klädd...;o) Ni kan se en liten filmsnutt från kyrktorget här samt några foton när nedan.

   

Gran Castillo de fuegos artificiales

OK, spanjorerna är verkligen galna när det gäller fyrverkerier och smällare. Jag minns på nyårsaftonen förra året då folk kastade kinapuffare på varandra på kyrktorget. Ikväll lät det som flyganfall då fyrverkeriet hölls. Ture blev skräckslagen och skakade i min famn. Stina filmade lite av spektaklet. här
Fast först hade jag och de tre vackraste människorna i världen varit och tagit en kaffe och ätit stans bästa glass på en heladeria nere vid stranden. 
/Håkan
image7

Grillfest på stranden

Vi sitter och väntar på det gigantiska fyrverkeriet som inleder Ferian, en veckolång fest i bästa vattenfestivalstil. Det är lokala helgdagar på måndag och fredag , men festen pågår hela nästa vecka. Ungarna ska få åka lite karusell och så, men i övrigt ska vi nog inte fira så mycket. Vi kanske återkommer i morgon med bilder från kvällen.

Igår hade vi bokat grillbåt på stranden och var väl ett trettiotal personer som åt och drack och hade allmänt trevligt.
image5


Trummis i familjen!

Herman har varit och tagit trumlektion i dag igen, och nu börjar det låta riktigt bra! Världens sötaste lilla trummis är han också, men han syns nästan inte bakom det stora trumsetet...

Nu ska vi strax sätta oss på balkongen och äta gambas pil-pil (räkor med vitlök och chili), dricka ett glas rosé och ladda inför morgondagen. Har danslektioner från klockan tio på förmiddagen till halv åtta på kvällen... jätteroligt! Ska dansa Sevillanas med alla klasser på från åk 6 och uppåt under feriaveckan, med start i morgon. Sen har jag mina vanliga dansgrupper också, har faktiskt fått igång både barndans, showjazz, streetjazz och sevillanas förutom de schemalagda grupperna på gymnasiet och högstadiet. Dessutom fick jag idag jobb på en dansskola två kvällar i veckan, så det rullar på!

RSS 2.0