Håkan 40 år

Håkans 40-årsdag firades först i Roquetas del Mar hos Inger och L-G där vi sov två nätter. Håkan hann med en golfrunda och blev firad av sina föräldrar med en middag på resturang. Därefter lämnade vi killarna där, hos farmor och farfar, och åkte själva vidare till den lilla byn Agua Amarga som ligger i nationalparken Cabo de Gata, som är europas torraste plats och enda öken. Mäktigt landskap, lite månlikt med kratrar och berg! Fast vid kusten ändå ganska grönt och enormt vackert! Vi bodde på ett fantastiskt hotell, El Tio Kiko, med jacuzzi på rummet, egen terass mot havet, fantastiskt frukostbuffé och underbart poolområde. I den lilla byn Agua Amarga (som man lätt promenerar genom på tio minuter) fanns faktiskt också en restaurang med stjärnor i Guide Michelin, så där avnjöts födelsedagsmiddagen! 

       
Ökenlandskap       Hotellet                Vyer över Agua Amarga-bukten            Agua Amarga

Påsklov

Veckan som kommer har vi påsklov, vi hoppas att det fina vårvädret håller i sig! I mitten av veckan åker vi till Almería för att hälsa på Håkans föräldrar som är där och spelar golf hela månaden. Håkan fyller 40 år på lördag (den 22:a) så då lämnar vi barnen hos farmor och farfar på golfhotellet och åker själva till Cabo de Gata, en nationalpark som tydligen ska vara väldigt vacker (spaniens torraste plats!) där vi ska bo på ett mysigt hotell och bara ha det bra i två dagar. Här kommer en bild från dagens strandbesök i Carvajal:

image92
Vem hinner först???


Kontraster

Skidåkning i Sierra Nevada ena dagen och beach volley nästa...

image89


image90        

Reklamfilminspelning

I helgen har hela familjen+Ebba Ehn varit i Almacao de Pera i södra Portugal och spelat in reklamfilm för danska Röda Korset. Den ska handla om möjligheten för danska familjer att vara värdfamilj till barn som har trassliga hemförhållanden eller barn med föräldrar som behöver avlastning eller liknande.
Nåväl, vi har iallafall levt lyxliv i helgen på alla sätt och vis. Vi blev hämtade i minibuss av en AD och stylist från produktionsbolaget i fredag för 40 mils resa. Inspelning på stranden under lördagen, där vi egentligen bara behövde leka med barnen och bygga lite sandslott och kasta lite stenar. Rätt intressant att se hur mycket folk som krävs för att spela in en kort reklamfilm. Det danska teamet med regissör, fotograf, folk från reklambyrån och representanter från Röda Korset. Sedan var det det spanska produktionsbolaget som var våra "arbetsgivare" med stylist, makeupartist, mm. Dessutom fanns ett portugisiskt team på plats som skötte catering, utrustning och annan markservice. Vi har haft full service med andra ord!
Ungarna tyckte det var toppen, lyxigt värre med glass på frukostbuffen och hela tiden få allt de pekade på. Och dessutom få betalt...
  Action!!
 Blev det bra???
  Herman får hjälp med byxorna av stylisten Juana och Ebba sminkas
 Havet
 Regissören Peder instruerar Ture och Ebba
 "Base Camp"

Röda axlar på familjen Rodling

Våren har kommit med besked, jättefint sommarväder! Fast alldeles för tidigt säger spanjorerna. Jag vet inte, det är det kanske... fast skönt är det!
I helgen har vi njutit av vädret, lördagen tillbringades i Parque Paloma i Benalmadena tillsammans med familjen Fritzell så att barnen fick leka av sig ordentligt. Sen bar det av till flygplatsen för att möta farmor och farfar som kommer till Spanien för att spela golf. Tyvärr hade de en taxi väntande på sig och åkte raka vägen till Almería där de ska bo, men vi hann iallafall säga hej! Stannade på IKEA på vägen hem för att äta köttbullar till middag.På kvällen hade vi lite folk här och såg på melodifestivalen via nätet, hade lånat en videokanon från skolan och körde storbild på en vägg! Och RÄTT låtar vann...
Idag söndag har vi tagit oss fram längs paseon, vi vuxna till fots, Herman på rullskridskor och Ture på cykel, tillsammans med framtinade spanjorer, övervintrande pensionärer och engelska turister, och blivit riktigt röda på axlar och näsor.
För övrigt åker vi till Portugal nästa helg för att fotomodella... kul, va?!?

                                          
Ture i full fart!                Kul klätterställning                        Fantastiska blommor!

RSS 2.0