Sverige nästa...

Julklapparna är packade, de varmaste kläderna likaså och vi sitter nersjukna i soffan och borde egentligen gå och sova istället. I morgon bär det av till Sverige.... ungarna är alldeles till sig för att de (tror att de) ska få åka pulka och kasta snöboll, men det senaste jag hörde var iallafall att det inte var någon snö alls! Trist. Här har det varit riktigt höstrusk hela veckan med ösregn och mer eller mindre storm varenda dag, så det ska bli riktigt skönt att komma härifrån! Det är så fuktigt att tvätten kan hänga på tork en hel vecka utan att torka och det till och med har börjat mögla på våra väggar.... varför bygger de bara hus för sommarvärme här??? Det blir ju faktiskt vinter här med, även om den inte är så lång. Ska bli skönt att komma in i ett varmt, skönt, svenskt hus... med torkskåp eller torktumlare!


Fastighetsägare

Hej!
Nu har vi hittat ett sommarhus. Ett hus i mellan Måviken och Mjällom i Höga Kusten. Vi har slagit till "osett", men 5 bilder på nätet och Google Earth räcker långt. Vi har beställt flygbiljetter idag och åker upp till Sverige över jul, trots att vi hade tänkt ha en lång och skön ledighet här hemma. Nåväl, vi är nyfikna på huset, vi ska skriva kontrakt och barnen får se snö, så det blir nog bra på alla sätt. Sen får vi självklart träffa våra familjer i jul och sen ska vi till Sthlm och fira nyår.
"Det här äger!" (Citat av Herman när han spelade nåt nytt spel på webben tidigare idag.)

Hasta a la proxima!
Håkan

Lucia en Andalucía

Även här firas Lucia - fast mest av svenskar förstås! Dagen började med att Herman och Ture lussade hemma, sen såg vi på Luciamorgon från Mora på SVT Play på nätet, och sen bar det av till Svenska Kyrkan för att se Svenska Skolans Luciatåg. Mycket vackert och stämningsfullt! Och man känner sig otroligt svensk... Luciatåget från Svenska Skolan uppträdde senare under dagen på flera spanska skolor, de måste ha tyckt att det var väldigt exotiskt med alla blonda, vitklädda tjejer med massvis av ljus! I morgon ska Luciakören uppträda på IKEA. Och i morgon är det julmarknad på Svenska Skolan, vilket det pysslas massor till! Det ska bakas lussebullar, göras Janssons, slås in paket och köpas vinflaskor... Dessutom har jag avslutning med mina dansgrupper i morgon, det blir en hektisk dag!

/Stina

                
Luciamorgon            Lucia i Svenska Kyrkan     Pepparkaka som ätit blåbärskaka


Fuengirola Zoo

Det sommarvarma vädret håller i sig och idag var det runt 25 grader och sol, och jag och barnen hade en jättehärlig dag med pick-nick i en park och sedan zoo-besök, medan stackars Håkan satt hemma och jobbade... Livet är inte alltid rättvist! Fuengirolas Zoo är ett litet men mycket bra zoo som ligger i centrum av stan. Perfekt för barnen eftersom det inte är så långa vägar att gå och dessutom kommer man väldigt nära djuren. (Inte som på Skansen där man traskar kilometervis för att kanske, om man har tur, få se en skymt av en älg bakom en buske...) Vi stod öga mot öga med en stor tiger, bara en glasruta emellan... nästan lite läskigt!  En bra lekpark finns det dessutom, med ett café precis bredvid, vilket uppskattas av både mamma och barn... Vi har varit där tidigare, men det är helt klart värt ett besök många gånger om!

/ Stina

                
     Flamingos                  Jaguar med unge       Lemur                         Två lemurer...

A walk in the sun...

Vi är lediga idag torsdag, det är helgdag i Spanien, Inmaculada Concepción -  den obefläckade avelsen. Hur nu avelsen kunde ske den 7:e december, när Jesusbarnet föddes den 24:e...??? Ja, det är mycket man inte förstår! Men vi är tacksamma för den här extra lediga dagen iallafall! Vädret är ovanligt bra för att vara december, strålande sol och helt vindstilla och faktiskt sommarvarmt - iallafall för nordbor som vi! Så dagens projekt har varit en promenad på paseon längs stranden... lagom jobbigt för en lat dag! Kolla in julstjärnorna i rabatten bakom Ture. Såna har de planterat i varenda rabatt i hela stan, måste vara miljoner av dem!!! Och så vackra...

image40

IKEA

Nu har vi uppdaterat hemmet med ett besök på IKEA! IKEA öppnade i Malaga för ca en månad sen, men vi har inte tagit oss dit förrän nu. Det kändes som att komma till Sverige igen... soffan Kramfors, bokhyllan Billy och kudden Gosa! Fast vi handlade mest småsaker, som en matta (tack mamma och pappa för julklappspengarna!), en tamburmajor, lampor och annat småkrafs. Fast mest handlade vi nog i Tienda Sueca, där de säljer svensk mat... Gravad lax och gravlaxsås, köttbullar och gräddsås, pepparkakor, Marabous choklad i olika varianter, Polly, Bilar... mums! Skafferiet är fullt!

/Stina

Julmarknad

Vi fortsätter på jul-temat och har idag söndag varit på julmarknad i La Cala. Julmat från olika länder, ansiktsmålning och hoppborg till barnen, dansshow med jultema och självaste Papa Noel. De hade till och med en maskin som sprutade fejk-snö! Men vad hjälper det, när det är strålande sol och 20 grader varmt ute...;o) Efter julmarknaden tog vi med oss Håkans föräldrar, som är på besök, och åt lunch i solen på ett strandcafé. Ganska skönt för att vara 2:a december..... 
Barnen har fått julkalendrar från Sverige och både lyssnar på radions julkalender och kollar på tv:s via nätet. Bra uppfinning, det där med internet!

/ Stina

RSS 2.0