Julen är inledd...

Nu har vi tillbringat eftermiddagen på Svenska Kyrkans julbasar och insupit den första julstämningen; glögg, lussebullar, pepparkakor, julsånger och tomtedans! Men det är ändå alldeles för ljust och för varmt för att den riktiga julstämningen ska infinna sig... Men adventsstjärnan är upphängd, pepparkakshuset inhandlat och adventsstaken framplockad, så vi gör vårt bästa! ;o)
image39
Mina danstjejer uppträdde i kyrkan med diverse julinspirerade danser.

/ Stina


Söndag

Barnen sov hos sin mormor och morfar i natt. Stina var ute och rumlade runt, så själv satt jag hemma och hade en "mysig hemmakväll" med ett rör Pringles och några gin&tonic och spelade lite nätpoker. Precis lika slappt som det låter, tro mig...
Stina var hemma sent, så vi kom inte upp och ut före 13-tiden. Idag kom solen tillbaka och vi var ute en stund och promenerade. På eftermiddagen tog vi en biltur upp till Montes de Malaga, en nationalpark i bergen med fantastiska vyer och bara bilresan på serpentinvägarna är en upplevelse.
Nu sitter vi proppmätta av spagetti&köttfärs och inväntar måndagen. Pojkarna är nybadade och kollar Pinocchio.

     
Piratas en la playa     Arrangerad bild 1     Arrangerad bild 2           Näspetning

Herman och Ture

Jag var tvungen att fånga detta ögonblick på film...

Tyskjävlar

Tyvärr blir det inget hus. Tyskarna verkade vilja ha det till varje pris och vi hoppade av vid 150.000. Inga jättepengar, men skulle vi inte gilla det, känns det som en onödigt utgift!
Nu tror vi dessutom att huset  var jättemögligt, fallfärdigt, genomruttet och allmänt vidrigt!
 

Madrid

Kort rapport fran Madrid.
Anlande 23.30 till hostalet , sen gick vi ut och at serrano och drack vin.  Nu ar det frukosttime och sedan pratas det om  heavy shopping. Vi behover atminstone kopa mossa och vantar. Vi konstaterade att det var forsta gangen pa nastan 2 ar som vi ar ute i minusgrader! Sedan tar vi Prado och turistgrejorna pa sondag. Det blir nog bra...
H&S 

The story of O

Dags för nästa klipp på min larviga musiklista:
Ozric Tentacles, Oasis eller The Osmonds? Lätt val...

Att köpa hus osett...

Idag har vi lagt bud på vårt blivande(?) sommarhus, ett kråkslott i Mjällom.
Vi har haft hjälp med lite besiktning, men det verkar fin-fint för endast 100 papps.
Mäklaren ville inte sälja trots att vi bjöd 110 om vi gjorde klart i kväll. Anledningen är att han ska visa huset för några tyskar i helgen och förmodligen är de beredda att lägga en slant om de är så angelägna att de kommer upp och tittar. Iofs ska de kolla på fler hus och väljer förhoppningsvis något annat. (Önsketänkande`...)
Men förhoppningsvis blir det vårt hus på måndag och vi får gå i snickarbyxor till sommaren!. Hoppas, hoppas, hoppas...

Madrid i morgon.  Grymt!

Puss,
H&S

Håkan

Hola!
Jag sitter och är lite stolt då jag i kväll har lyckats gå till en mobiltelfonaffär, beställa två kontrakt, lägga undan två telefoner och konstatera att SIM-korten var slut men att de ska ringa mig när de kommer till veckan.
Och allt detta på spanska! Vale?

Barnens morfar&mormor är på besök och på fredag flyger jag och Stina till Madrid över helgen. Ska bli grymt skönt med hotell, restauranger utan barn, promenader och annat lyx man har svårt att fixa normalt. Vi ska dessutom på fotboll.

Ni som kollat bloggen tidigare kanske såg filmerna från ferian och golfhelgen. Mina filmsnuttar framstår som Göta Kanal 2 i jämförelse med Olas produktion med specialeffekter som inte skådats sedan första Matrix-filmen.

Halloweenfest

I går kväll hade vi Halloweenfest på stranden tillsammans med barn och föräldrar från dagis och skola. Tyvärr blåste det halv storm så man fick gräva fram fleece-tröjorna ur garderoben! Men vi hade trevligt ändå tillsammans med alla skelett, vampyrer och häxor...

image34

RSS 2.0