Svensk-spansk jul

Det har varit dåligt med uppdateringar under julhelgen och mellandagarna, vi har nog varit för slöa! Vi har haft riktigt lata och lediga dagar, t o m Håkan har varit ledig! De fina dagarna har vi försökt tillbringa utomhus, de regniga dagarna har vi tillbringat inomhus tillsammans med playstationspelet som ungarna fick i julklapp!

Svenskt pepparkakshus Spansk julkrubba Julstjärnorna har vi utomhus...

Julaftonen började med julig frukost, sedan en promenad med fika ute på stan. Sedan hem och laga julmiddag och vänta på tomten. Här blir det ju inte mörkt förrän vid sju-tiden på kvällen, så det blev en lång väntan på tomten! Men till slut kom han iallafall, framåt åttatiden! 

  Julgranen! Äntligen kom han, Tomten!

Nyårsafton firades tillsammans med familjen Svalenström med middag hemma hos oss, sedan ett besök på kyrktorget vid tolvslaget för att äta vindruvor och dricka Cava. En vindruva för varje slag klockan slår - låter enkelt, men är oväntat svårt! Tydligen är kvävningolyckor inte ovanliga i Spanien på nyårsafton... Efter tolvslaget gick vi hem till Svalenströms tillsammans med några andra vänner och fortsatte kvällen där. Barnen lekte och lekte, och ingen ville gå hem. Herman sov kvar, och till slut fick vi med oss Ture hem. Vi kom i säng vid halv fyra på morgonen... Lite sent för en 4-åring kanske?!? Han sov dock ända till tolv idag, så han är ändå på gott humör!

Kommentarer
Postat av: trine Blom

Låter som att ni har haft en mysig jul och ett bra nyårsfirande. Att du klarar att vara upp så länge med magen i vädret. Många nyårs hälsningar till er från fam Blom.

2009-01-02 @ 14:27:13
Postat av: mormor Barbro

Häftig nyårsafton,att du Stina orkade hålla igång så länge.Och riktig julgran har ni fått tag på,det blir ju bra ved sedan när helgerna är över.

2009-01-02 @ 21:38:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0